Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Αδύναμη εκκίνηση στο έτος που όμως δεν απειλεί το guidance, λέει η Piraeus Sec.

Για ένα αδύναμο ξεκίνημα στο έτος κάνει λόγο η Piraeus Securities, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ. Σημειώνει ωστόσο πως τα αποτελέσματα δεν απειλούν το guidance και διατηρεί σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο τα 7,50 ευρώ για τη μετοχή. 

Σε έκθεση με ημερομηνία 24 Μαΐου 2013, η Piraeus Sec. επισημαίνει πως εκτός από την επιβολή –για πρώτη φορά- φόρου 30% επί των μικτών κερδών του Οργανισμού, τη συνεχιζόμενη ύφεση και την αύξηση του ονομαστικού φορολογικού συντελεστή στο 26% από 20%, άλλοι, κυρίως έκτακτοι, παράγοντες, επηρέασαν το Q1, όπως η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους παίκτες που κερδίζουν λιγότερα από 100 ευρώ, η εισαγωγή ενός φορολογικού συντελεστή 10% (δεν θα ισχύει από το Q2 και μετά), το πενθήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων των πρακτόρων και μία λιγότερη εργάσιμη ημέρα.

Η χρηματιστηριακή αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης των εκτιμήσεων της για το 2013, δεδομένης της επίδοσης του α’ τριμήνου και του outlook. Τοποθετεί τα καθαρά κέρδη του 2013 στα 125 εκατ. ευρώ, υψηλότερα σε σχέση με την πρόβλεψη της διοίκησης του ΟΠΑΠ για κέρδη 116 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου