Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κινεζικό «παρών» για ΟΠΑΠ

ΤΗΝ ώρα που ο ιταλικός όμιλος Lottomatica φανέρωνε επισήμως τη συμμετοχή του στο επενδυτικό σχήμα της Emma Delta, που εξαγόρασε τον ΟΠΑΠ (το 33% των μετοχών), ο κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος συμμετείχε στο διαγωνισμό της αποκρατικοποίησης, αλλά δεν υπέβαλε οικονομική προσφορά, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχει και αυτός στο σχήμα.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ποσό που μπορεί να διαθέσει ο κινεζικός όμιλος μπορεί να είναι 100 ή 150 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι η προσφορά της Emma Delta για το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι 682 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. θα δοθούν σε 10 ετήσιες δόσεις. Στο φαινόμενο επικείμενων μετοχικών αλλαγών στον ΟΠΑΠ από τώρα και στο μέλλον αναφέρθηκε η «Κ.Ε.» την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Fosun, η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα (κατέχει το 12% των μετοχών της Folli-Follie) και διεκδικεί κι άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, μέχρι που ζήτησε παράταση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι θα καταθέσει οικονομική προσφορά. Ετσι, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο είχε ήδη δώσει μία παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fosun αναζητούσε χρηματοδότηση και γι' αυτό ζήτησε πίστωση χρόνου.
Τελικά το ενδιαφέρον της παρέμεινε ζωντανό, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της Emma Delta να συζητούν τη συμμετοχή της στο επενδυτικό σχήμα που διαχειρίζονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου