Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρθηκε... πάλι η τροπολογία για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ

Και όμως: Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που είχε αποσυρθεί προ τριών εβδομάδων και επανήλθε χθες τη νύχτα... αποσύρθηκε πάλι αργά το μεσημέρι σήμερα.

Την εντολή έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και η υπόθεση έχει ως εξής:

- Η πρώτη απόσυρση οφείλεται στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) επειδή η τροπολογία επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να ζητούν «ακόμη και απόρρητες πληροφορίες» για τις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις του δημοσίου. Επισήμως οι αντιδρώντας είχαν επικαλεστεί τις απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν την εθνική άμυνα (πχ για την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), οι πληροφορίες όμως έκαναν λόγο για «μπλόκο» που αφορούσε στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

- Η τροπολογία επανακατατέθηκε τη νύχτα της Τετάρτης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (το οποίο συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος) και αφού η επίμαχη διάταξη τροποποιήθηκε με τρόπο ώστε να μην παρέχονται στοιχεία που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια.

Αλλά κι αυτή είχε την ίδια τύχη αφού, οι ίδιοι αντιδρώντας, επικαλέστηκαν το γεγονός πως το περιεχόμενό της είναι άσχετο με το νομοσχέδιο στο οποίο ενσωματώθηκε...

- Η κυβερνητική διαβεβαίωση είναι ότι... θα κατατεθεί πάλι, αυτή τη φορά σε συναφές νομοσχέδιο. Το μοναδικό που έχει πάρει τον δρόμο προς συζήτηση είναι το νέο επενδυτικό –που, όμως, δεν θα «φτάσει» στην Ολομέλεια πριν περάσουν δύο εβδομάδες. Χρονικό διάστημα που θεωρείται υπερβολικά μεγάλο για ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η πορεία των αποκρατικοποιήσεων –πόσο μάλλον όταν τα χρονικά περιθώρια για τα πρώτα αποτελέσματα στενεύουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου