Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Καταθέτει ξανά την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει σε επανακατάθεση της τροπολογίας που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις με νέα διατύπωση που θα αφορά τα κρίσιμα ζητήματα όπως την υποχρέωση να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των εταιριών που είναι υπό αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο υφυπ. Ανάπτυξης κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε τη σχετική τροπολογία μετά από αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να αρθούν νομικά εμπόδια και ρήτρες εμπιστευτικότητας που υπήρχαν στη δημοσιοποίηση συμβάσεων με προμηθευτές, συνεργάτες κλπ των υπό αποκρατικοποίηση εταιριών.

Ορισμένοι συνδέουν τη συγκεκριμένη τροπολογία με τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων για τον ΟΠΑΠ, όσον αφορά την πληρότητα των στοιχείων στα οποία έχουν πρόσβαση στο data room. Στη Βουλή όμως σημειώθηκαν αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά για το απόρρητο των διαφόρων συμβάσεων που έχουν οι αμυντικές βιομηχανίες οι οποίες είναι υπο αποκρατικοποίηση και ο υφυπουργός κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε την τροπολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει στη Βουλή τη σχετική τροπολογία λαμβάνοντας μέριμνα όσον αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες. Με τα δεδομένα αυτά αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση λεπτομερειών των συμβάσεων του ΟΠΑΠ με τους προμηθευτές του

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου