Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΠΑ (και τον ΔΕΣΦΑ), την πώληση ακινήτων στο εξωτερικό και της έκτασης Αφάντου στη Ρόδο υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Τ. Αθανασόπουλος.
Με αφορμή το έντονο παρασκήνιο για την τύχη του ρωσικού ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, ο Τ. Αθανασόπουλος επαναλαμβάνει πως «η επιλογή του επενδυτή με βάση το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα αποτελεί εγγύηση διαφάνειας».
Στις 5 Απριλίου, το αργότερο, αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ υποστηρίζει ο κ. Αθανασόπουλος ο οποίος υποστηρίζει πως η ρύθμιση για την πρόσβαση των υποψηφίων σε εμπιστευτικές συμβάσεις «παρέχει και τη δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να μπορούν με εμπεριστατωμένο τρόπο να αξιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία, την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της εταιρείας που αποκρατικοποιείται».
Οπως επισημαίνει, «η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών γίνεται περισσότερο αναγκαία, όταν ένας ή περισσότεροι εξ αυτών έχουν στην κατοχή τους πληροφορίες απαραίτητες για τη σωστή αξιολόγηση της εταιρείας σε αντίθεση με τις πληροφορίες που κατέχουν οι συνυποψήφιοί τους».
Ειδικά για τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί της στάσης που θα κρατήσει ο ρωσικός όμιλος Sintez (που προσφέρει 1,9 δισ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ), ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αποφεύγει να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. «Οι όροι είναι ξεκάθαροι» υποστηρίζει. «Οποιες προτάσεις εμπίπτουν στους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας και εξασφαλίζουν τις καλύτερες προϋποθέσεις και οφέλη για τη χώρα, γίνονται αποδεκτές». Για την φυγή του Κατάρ από το διαγωνισμό για το Ελληνικό ο κ. Αθανασόπουλος λέει πως «η αποχή του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό».
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αποδίδει τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο γεγονός πως ο αρχικός προγραμματισμός «δεν είχε λάβει υπόψη του πως τα περισσότερα έργα δεν ήταν έτοιμα για αποκρατικοποίηση λόγω της ύπαρξης βαρών και ρυθμιστικών και νομικών εκκρεμοτήτων». Ο κ. Αθανασόπουλος παραδέχεται πως ανακύπτουν διαφορές σε κυβερνητικό επίπεδο για την τύχη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει πως «η σύγκλιση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια μιας ευρύτερης σύσκεψης που συντονίζεται είτε από τους υπουργούς Οικονομικών ή Ανάπτυξης, ανάλογα με το θέμα, είτε αρκετά συχνά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου