Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"Δύσκολη" η τροπολογία για ΟΠΑΠ

Αποσύρθηκε... εντελώς η τροπολογία που είχε αποσυρθεί “μερικώς” χθες τη νύχτα, για να κατατεθεί εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο την επόμενη –ίσως– εβδομάδα.

Πρόκειται για την τροπολογία που είχε εντάξει το υπουργείο Οικονομικών σε υπό συζήτηση (χθες και σήμερα) νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα μ΄ αυτήν, οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες που έχουν υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούνται να δίνουν στους υποψήφιους αγοραστές τους ακόμη και απόρρητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία τους.

Με το περιεχόμενό της αντέδρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης... αλλά και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, των οποίων οι εισηγητές απείλησαν χθες το βράδυ με καταψήφιση.

Το επιχείρημά τους ήταν πως τίθεται θέμα παραβίασης απορρήτων που αφορούν, όπως είπαν, ακόμη και την εθνική ασφάλεια, καθώς στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ υπάγονται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΒΟ.

Στο βάθος... ΟΠΑΠ

Κατά τις πληροφορίες, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι αυτή η τροπολογία αφορά (και) στον ΟΠΑΠ, την αποκρατικοποίηση του οποίου δεν επιθυμούν δυνάμεις και της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.

Μετά από αυτό, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, την προσωρινή απόσυρσή της προκειμένου να την “ξαναφέρει” σήμερα με νέα διατύπωση.

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, από το νέο κείμενο επρόκειτο να αφαιρεθεί η λέξη “απόρρητα”.

Μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα η “νέα” τροπολογία δεν είχε κατατεθεί. Εν τέλει ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε (στις 2 μ.μ.) ότι, “πράγματι η διαδικασία επαναδιατύπωσης διήρκεσε περισσότερο απ΄ ό,τι περιμέναμε” και, ως εκ τούτου, ανακοίνωσε την απόσυρσή της προκειμένου να επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου