Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σκέψεις για μετάθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ το 2013

Σύμφωνα με το γ.γ. του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γ. Χριστοδουλάκη, έτσι θα προλάβει να στηθεί το δίκτυο των VLT's (φρουτάκια) και να αυξηθεί η αξία της μετοχής του Οργανισμού

Τη σημασία του νέου νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αλλά και τις διαφωνίες και τις προσφυγές που έχει προκαλέσει, επισήμαναν οι ομιλητές στο χθεσινό συνέδριο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών που πραγματοποίησε η Moneyconferences.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο γ.γ.του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι κατά τη γνώμη του η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα πρέπει να καθυστερήσει και να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2013 ώστε να έχει προλάβει να στηθεί το δίκτυο των VLT' s και να αυξηθεί η αξία της μετοχής του Οργανισμού.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τυχερά Παιχνίδια: Προσφυγή κατά του νόμου από RGA-καταγγέλει ευνοϊκή μεταχείριση ΟΠΑΠ

Προσφυγή σχετικά με τον ελληνικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακου στοιχήματος κατέθσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Τυχερά Παιχνίδια & το Στοίχημα (European Gaming and Betting Association - EGBA) και η Ένωση Διαδικτυακού Στοιχήματος (Remote Gambling Association - RGA), στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Η προσφυγή θέτει σειρά ζητημάτων, τα οποία κρίνεται ότι δεν είναι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελούν εμπόδιο για την είσοδο νέων παικτών στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, να ασχοληθεί επειγόντως με αυτό το θέμα.

ΟΠΑΠ: Μαχαίρι στους μισθούς, λεφτά σε συμβούλους

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για νέο μαχαίρι της τάξης του 20% στους μισθούς των εργαζομένων του ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν παρότρυνσης φίλου της στήλης, ρίξαμε μια ματιά στις καταστάσεις 9μήνου της τρέχουσας χρήσης, προκειμένου να δούμε τι περικοπές σε δαπάνες μισθοδοσίας και διοίκησης έχουν συντελεστεί στον Οργανισμό.

Και συνειδητοποιήσαμε έκπληκτοι ότι, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας και διοίκησης μειώνονται, αυξάνονται οι αμοιβές τρίτων.

Πάρτε μια γεύση.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: κοντά σε σύναψη δανείου 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 8,5%

Μέχρι το τέλος του έτους θα τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία τα πρώτα VLTs ανέφερε η διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου επισημαίνοντας πως ήδη αναζητούνται σε συνεργασία με τους πράκτορες χώροι που θα στεγαστούν τα πρώτα gaming halls.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Γιάννη Σπανουδάκη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με κοινοπραξία τραπεζών για τη λήψη δανείου έως 300 εκατ. ευρώ με επιτόκο 6,75%+Euribor.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση επανέλαβε πως λόγω των επενδύσεων (επέκταση μονοπωλίου, άδεια και απόκτηση VLTs, συμμετοχή σε διαγωνισμούς για το Ξυστό και τα κρατικά λαχεία) τα διαθέσιμα του οργανισμού θα περιοριστούν δραστικά για αυτό και το ποσό του μερίσματος που θα διανεμηθεί για τη χρήση του 2011 θα είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με αυτό του 2010, αλλά λόγω πτώσης των τιμών στο ΧΑ η μερισματική απόδοση θα είναι διψήφια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μέρισμα για το 2011 θα περιοριστεί στα 0,78 ευρώ ανά μετοχή έναντι μερίσματος1,54 ευρώ το 2010, ήτοι μερισματική απόδοση 12% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή (6,48 ευρώ).

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Καλύτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα σχολιάζουν οι αναλυτές

Aδύναμα αλλά καλύτερα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ. Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές αποδίδουν την κάμψη στην οικονομική κρίση.

Αδύναμα ήταν τα έσοδα του ΟΠΑΠ σχολιάζει η Eurobank Securities στο πρωινό της report για το τρίτο τρίμηνο του Οργανισμού. Ωστόσο, και παρά το ότι η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, δεν αναμένει αλλαγές στις προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2011.

Υψηλότερες των συγκλινουσών προβλέψεων επισημαίνει και η Εθνική Χρηματιστηριακή τις επιδόσεις του Οργανισμού στο 9μηνο.

ΟΠΑΠ: Στα 409,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Σε 409,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένη βάση της ΟΠΑΠ ΑΕ το εννεάμηνο του 2011, έναντι 413,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 1%.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 3.196,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3.878,7 εκ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 17,6%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 549,3 εκατ. ευρώ, έναντι 695,9 εκ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (μείωση 21,1%).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ιωάννης Σπανουδάκης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι σε ένα γενικώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ο Οργανισμός κατόρθωσε μέσω της στρατηγικής του να διατηρήσει υγιή περιθώρια κερδοφορίας μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς και βελτιώνοντας την παραγωγικότητά του. Ο κ.Σπανουδάκης επισήμανε ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ παραμένει προσηλωμένη στην αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που πλέον παρουσιάζονται και στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο online τζόγος στο μικροσκόπιο της ΕΕ

Το 10% του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια Ευρώ, πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνει σε μη νομοθετικό ψήφισμα του, που εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με το ψήφισμα ζητείται συντονισμένη δράση για να μπει ένας έλεγχος στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και να θεσπισθούν κανόνες για την προστασία των παιδιών και άλλων ευάλωτων ομάδων που κινδυνεύουν από τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, το ψήφισμα, αναφέρει ότι:

Αδυναμία στο τζίρο του ΟΠΑΠ αναμένει η Eurobank Equities

Συνέχεια της αδυναμίας στον τζίρο του ΟΠΑΠ περιμένει η Eurobank EFG Equities στο 3ο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή περιμένει πτώση 23% και 13% αντίστοιχα στα δύο κύρια παιχνίδια Στοίχημα και Κίνο αντίστοιχα. Αναφορικά με το Στοίχημα, η μεγάλη μείωση οφείλεται εν μέρει και στη συνεισφορά 65-70 εκ. ευρώ από το περυσινό Παγκόσμιο Κύπελλο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010. Συνολικά οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ θα είναι μειωμένες κατά 11% ενώ τα μικτά έσοδα θα σημειώσουν πτώση 16% (από -21% το 2ο τρίμηνο).

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αρ.Πρω. Ε-2 Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ



Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε με πρωτοβουλία της ΠΟΕΠΠΠ κινηθήκαμε δικαστικά προκειμένου να απαγορευθεί με δικαστική απόφαση η παράνομη διαφήμιση αλλοδαπών εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων εκδόθηκαν, με απροσδόκητη ταχύτητα για τα δεδομένα των δικαστηρίων, και οι αιτήσεις μας απορρίφθηκαν. Με το δεδομένο ότι το σκεπτικό των εν λόγω αποφάσεων δεν ευσταθεί από νομική άποψη, δεν μπορούμε, δυστυχώς, παρά να υποθέσουμε ότι η κρίση του δικαστηρίου διαμορφώθηκε από εξωνομικά, κριτήρια.

Θεωρούμε ότι το πανομοιότυπο σκεπτικό των ανωτέρω ολιγοσέλιδων αποφάσεων είναι προδήλως εσφαλμένο για τους ακόλουθους λόγους που ο καθένας σας μπορεί να κατανοήσει:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Το χόκεϊ επί πάγου και το NCAA στο "Πάμε Στοίχημα"

Με δυο νέα συναρπαστικά πρωταθλήματα εμπλουτίζεται από την Παρασκευή το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για Αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου (NHL) και το Αμερικανικό Κολεγιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ (NCAA).

Και τα δυο με φανατικούς φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, κυρίως, λόγω της έντασης, της ταχύτητας και των «σώμα με σώμα μαχών» που δίνονται εντός αγωνιστικού χώρου, που καθιστούν τους αγώνες συναρπαστικούς και απρόβλεπτους.

Οι φίλοι του «Πάμε Στοίχημα» και του Χόκεϊ επί πάγου θα μπορούν να επιλέξουν τον νικητή των αναμετρήσεων (χωρίς πλεονέκτημα), αλλά και να ποντάρουν στο σύνολο του σκορ προβλέποντας αν οι αγώνες θα τελειώσουν over ή under. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διαρκεί ως τον Απρίλιο.

Υπεγράφη η απόφαση για χορήγηση άδειας στον ΟΠΑΠ για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα

Υπεγράφη η απόφαση για την χορήγηση άδειας στην ΟΠΑΠ Α.Ε. για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα του άρθρου 39 του Ν. 4002/2011.

Το κείμενο της απόφασης:

Aριθ. 010010

Χορήγηση άδειας στην ΟΠΑΠ Α.Ε. για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα του άρθρου 39 του Ν. 4002/2011.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Α. Τις διατάξεις του Κεφαλαίου Η'Α («Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων») του Ν. 4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου −Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση − Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΦΕΚ Α'Α 180/22.08.2011), και ειδικότερα το άρθρο 39 («Αδειοδότηση τυχερών παιγνίων») και την παράγραφο 5 του άρθρου 54 («Τελικές και μεταβατικές διατάξεις») του νόμου αυτού, όπως ισχύει.

Β. Το άρθρο 27 «Θέματα ΟΠΑΠ» του Ν. 2843/2000 «Εκσυγχρονισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών, εισαγωγή εταιρειών επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α'Α 219).

Γ. Τις διατάξεις του Ν. 3049/2002 «Αποκρατικοποίηση Επιχειρήσεων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α'Α 141).

Δ. Τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015» (ΦΕΚ Α'Α 152).

Ε. Το άρθρο 48 του Ν. 3871/2010 «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη (ΦΕΚ Α'Α 141).

Στ. Την από 28.09.2011 έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 27 παράγραφος 9α του Ν. 2843/2000,

αποφασίζεται:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: «Ένεση» 849 εκατ. στα δημόσια ταμεία

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση του μονοπωλίου, με το Δημόσιο να εισπράττει άμεσα 375 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των 849 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο θα έχει καταβάλει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΟΠΑΠ με την ολοκλήρωση των υπογραφών των συμβάσεων για την απόκτηση των αδειών για τα «φρουτάκια» και για τη δεκαετή επέκταση της σύμβασης.

Ειδικότερα,

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ-ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012 ΤΑ VLT'S

« Αρχές του 2012 ξεκινούν τα φρουτάκια». 0 Γ. Σπανουδάκης, CE0 του ΟΠΑΠ, αποκαλύπτει τα σχέδια για διαδικτυακό Στοίχημα και Ξυστό.Λίγες μόνο ημέρες μετά την έκτακτη γενική συνέλευση
των μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε., που ουσιαστικά επικύρωσε την υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος στην ιστορία της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Σπανουδάκης, αποκαλύπτει στο «Κ» τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος:
  • Πώς και με ποιες συνεργασίες θα ξεκινήσει η λειτουργία του δικτύου των VLTs,  
  • ποιο μοντέλο προκρίνεται για να υλοποιηθεί η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά, 
  • γιατί η άδεια για τα Λαχεία και το Ξυστό θα διεκδικηθεί μέσω κοινοπραξίας   και, τέλος,   
  • σε ποιο ύψος θα διαμορφωθεί τελικά ο δανεισμός.
  

Νόμιμη η δημοσίευση διαφημίσεων για στοιχήματα από αλλοδαπές εταιρείες

Οι εφημερίδες και οι ιστότοποι νόμιμα δημοσιεύουν διαφημίσεις και διαφημιστικά μηνύματα για στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα που παρέχουν μέσω Internet αλλοδαπές εταιρείες, κρίθηκε, με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσε το Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο απεφάνθη ότι το καθεστώς αυτό ισχύει μέχρι την χορήγηση των προβλεπομένων από την νομοθεσία αδειών.

Ειδικότερα, πέντε πράκτορες του ΟΠΑΠ, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στράφηκαν κατά της εταιρείας που εκδίδει την αθλητική εφημερίδα «Sportday» και έχει τον ιστότοπο «sday.gr», υποστηρίζοντας ότι «η άσκηση από οποιονδήποτε ημεδαπό ή αλλοδαπό, πλην του ΟΠΑΠ, επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνισταμένης στη διενέργεια εντός της ελληνικής επικράτειας στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης καθ' οιονδήποτε τρόπο, ως και η διαφήμιση τέτοιων στοιχημάτων μέσω διαδικτύου, είναι παράνομη».

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΤΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΑ

Αρ.Πρωτ. Δ-1524




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ



Εν όψει της υπογραφής νέων συμβάσεων ΟΤΕ/Πράκτορα θέτουμε υπόψη σας τις επί πλέον γραπτές δεσμεύσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ :

1.1. Ο ΟΤΕ αποκαθιστά κάθε είδους βλάβη ηλεκτρονικού τύπου πανελλαδικώς εντός μίας ώρας από την ώρα ανακοίνωσης της βλάβης.

2.2. Η συντήρηση τεχνική υποστήριξη θα παρέχεται στο Πρακτορείο από τον ΟΤΕ όλες τις ημέρες του έτους από τις 9 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. πανελλαδικώς.

3.3. Το κόστος του εξοπλισμού και της εγκατάστασης του δεν βαρύνει τον Πράκτορα.

4.4. Η εγγύηση καλής λειτουργίας του εξοπλισμού για το VPN ΟΠΑΠ ισχύει καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης.

5.5. Ο Πράκτορας δεν βαρύνεται με κανένα πρόσθετο κόστος πέραν από το μηνιαίο λογαριασμό του, ο οποίος ανέρχεται στα 71,50€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α το μήνα (αποτελεί το 65% του συνολικού τιμήματος) ανεξαρτήτως του όγκου συναλλαγών.

6.6. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου από τον ΟΤΕ στον Πελάτη/Πράκτορα θα μπορεί να ενταχθεί από το Πράκτορα σε οποιοδήποτε προϋπάρχον ή μελλοντικό πακέτο conn-x επιθυμεί.

Ιδιαίτερα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως από τη Γ.Σ για «φρουτάκια» και δάνειο 600 εκατ.

Δεν επηρεάστηκε η χθεσινή γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ από τη μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα της ημέρας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς και τα τρία θέματα της συνέλευσης εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπέρασε το 98% των παριστάμενων μετόχων που κατείχαν το 70,36% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Η αποδοχή των νέων επενδυτικών σχεδίων του ΟΠΑΠ από τους ιδιώτες μετόχους οφείλεται στην πολύ καλή επικοινωνία της διοίκησης με τους θεσμικούς επενδυτές εδώ και αρκετές εβδομάδες και στις εξασφαλίσεις που εμπεριέχει για τους επενδυτές το επιχειρηματικό σχέδιο και ερμηνεύτηκε από τη διοίκηση της εταιρείας ως σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΣΤΗ Γ.Σ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ

"Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης, θέλω να απευθύνω χαιρετισμό στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ.

Βρίσκεστε σήμερα εδώ, σε μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, να εγκρίνετε τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για δύο μεγάλα θέματα όπως είναι: η συμφωνία με το δημόσιο για 10ετή επέκταση του μονοπωλίου και η πρόταση για αγορά αποκλειστικής άδειας για 35.000 παιγνιομηχανήματα .

Δύο σημαντικές αποφάσεις που όπως λένε τα ρεπορτάζ, αποτελούνε την προίκα για το ξεπούλημα της ποιο κερδοφόρας επιχείρησης των Ελλήνων, αλλά αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς θα αφήσουμε να το κρίνουν οι ειδικοί.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά η μάχη για το φιλέτο των Κρατικών Λαχείων

Ξεκινά και επίσημα η μάχη για την ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων, που θεωρούνται φιλέτο αφού ο ετήσιος τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς κυμαίνεται στα 400 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας προχώρησε χθες στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος ιδιώτης επενδυτής, στον οποίο θα δοθεί η άδεια λειτουργίας και διαχείρισης των Λαχείων για περίοδο 12 ετών.

Η άδεια αφορά το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Ελληνικών Κρατικών Λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το Εθνικό, το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ή Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στις Βρυξέλλες η μάχη για τα τυχερά παιχνίδια

Σοβαρές νομικές εμπλοκές ενδέχεται να προκληθούν στην εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων και, κατ’ επέκταση, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω της αδειοδότησης λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και τη ρύθμιση του ιντερνετικού στοιχήματος.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, μετά την προσφυγή της Remote Gambling Association (RGA), έξι ελληνικά καζίνο προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανασταλεί η εφαρμογή του Κεφαλαίου Η’ του ν. 4002/2011 (σ.σ. αφορά τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών), επικαλούμενα σωρεία καταστρατηγήσεων του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, των διατάξεων περί ελευθερίας εγκατάστασης, ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, τα καζίνο ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να