Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αδυναμία στο τζίρο του ΟΠΑΠ αναμένει η Eurobank Equities

Συνέχεια της αδυναμίας στον τζίρο του ΟΠΑΠ περιμένει η Eurobank EFG Equities στο 3ο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή περιμένει πτώση 23% και 13% αντίστοιχα στα δύο κύρια παιχνίδια Στοίχημα και Κίνο αντίστοιχα. Αναφορικά με το Στοίχημα, η μεγάλη μείωση οφείλεται εν μέρει και στη συνεισφορά 65-70 εκ. ευρώ από το περυσινό Παγκόσμιο Κύπελλο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010. Συνολικά οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ θα είναι μειωμένες κατά 11% ενώ τα μικτά έσοδα θα σημειώσουν πτώση 16% (από -21% το 2ο τρίμηνο).
Η μείωση στα EBITDA τοποθετείται σε 21% στα 174 εκ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν σε 135,6 εκ. (-16% σε ετήσια βάση).

Οι αναλυτές της Eurobank EFG Equities σημειώνουν ότι η ειδησεογραφία για τον ΟΠΑΠ θα είναι έντονη τις επόμενες εβδομάδες (εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Λαχεία, σύναψη δανείου, στρατηγική για το διαδικτυακό στοίχημα, πώληση του ποσοστού του δημοσίου). Παράλληλα, τονίζουν ότι αν το δημόσιο διατηρήσει τελικά 5% συμμετοχή στον ΟΠΑΠ πουλώντας μόνο το 29%, θα είναι πιο πιθανό να δικαιολογηθεί η διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στον επίγειο στοιχηματισμό στη βάση της αυστηρής εποπτείας του κράτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου