Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: «Ένεση» 849 εκατ. στα δημόσια ταμεία

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση του μονοπωλίου, με το Δημόσιο να εισπράττει άμεσα 375 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των 849 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο θα έχει καταβάλει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΟΠΑΠ με την ολοκλήρωση των υπογραφών των συμβάσεων για την απόκτηση των αδειών για τα «φρουτάκια» και για τη δεκαετή επέκταση της σύμβασης.

Ειδικότερα,
ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η καταβολή των 474 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ στο Δημόσιο αφού υπεγράφη η σύμβαση για την απόκτηση των νέων αδειών για τα 35.000 «φρουτάκια».

Καταβολή

Ο Οργανισμός κατέβαλε το προαναφερθέν ποσό (από τα συνολικά 560 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει για την απόκτηση των αδειών από τα οποία 474 άμεσα και τα υπόλοιπα 86 εκατ. σε 24 μήνες) για τις άδειες για τα 35.000 παιχνιδομηχανήματα, ενώ η σύμβαση προβλέπει και την καταβολή και τέλους 30% επί του μεικτού κέρδους.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση του αποκλειστικού δικαιώματος οργάνωσης και λειτουργίας των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ έως και το 2030 έναντι 375 εκατ. ευρώ, και επιπλέον τέλους 5% επί του μεικτού κέρδους.

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων για τις νέες άδειες ανέρχεται σε 849 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί το κόστος απόκτησης των μηχανημάτων για τα VLT's που εκτιμάται σε 450 εκατ. ευρώ αν τα μηχανήματα αγοραστούν.

Παράλληλα με την υπογραφή των συμβάσεων, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί επαφές με τους προμηθευτές μηχανημάτων, την Ιντραλότ από την Ελλάδα και 4 ακόμη εταιρείες από το εξωτερικό. 'Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ενδέχεται να επιλεγούν 3 διαφορετικοί προμηθευτές ενώ ακόμη δεν είναι βέβαιο αν τα μηχανήματα θα αγοραστούν ή θα προτιμηθεί η μέθοδος του leasing.

Εκτός από την εξασφάλιση των μηχανημάτων για να ξεκινήσει η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου για τα «φρουτάκια», ο ΟΠΑΠ προχωρεί στην οργάνωση και ανάπτυξη του δικτύου με τις αίθουσες παιχνιδιών. Στις αίθουσες θα συμμετέχουν συνεταιριστικά οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των συμμετοχών και του δικτύου.

Διαγωνισμός

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να αποφασίσει τις επιμέρους λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή της διαφημιστικής εταιρείας του ΟΠΑΠ. Σημειώνεται τέλος ότι, όσον αφορά το διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι προσφορές των δύο εταιρειών (G-Tech και Ιντραλότ) είναι σε φάση αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου