Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Νομικές ενέργειες προγραμματίζει ο ΟΠΑΠ

Σε νομικές ενέργειες κατά του Δημοσίου και της απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλει πρόσθετο φόρο πέντε λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ από το 2016 προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας.
Στο πλαίσιο δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου η εταιρεία ανακοίνωσε πως «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και δικαιολογημένων συμφερόντων της, ενώ όλες οι απαραίτητες σχετικές ενέργειες θα ανακοινωθούν σύντομα».

Στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα πως η επιβολή τέλους εγείρει νομικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων «η διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και συνακόλουθα του δικτύου των πρακτόρων».
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, τα αποτελέσματα σημείωσαν κάμψη στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με τα κέρδη να διαμορφώνονται σε 49,1 εκατ. ευρώ (-8,5%) και τα έσοδα στα 900,8 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σε επίπεδο 9μήνου παρέμειναν θετικά, με την κερδοφορία να διαμορφώνεται σε 159,1 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 33% σε σύγκριση με το 9μηνο του 2014, και τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 3,061 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη λεωφόρο Αθηνών 112, με στόχο να μετακομίσει εκεί τα κεντρικά γραφεία της τους επόμενους μήνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου