Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Στον ΟΠΑΠ το ιπποδρομιακό στοίχημα


Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ, μετά και την ψήφιση του τελευταίου νόμου (v. 4342/09.11.2015), του σχετικού με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Η ψήφιση του σχετικού νόμου ικανοποίησε το τελευταίο προαπαιτούμενο στην αποκρατικοποίηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, που ήταν η δημοσιοποίηση της σύμβασης μίσθωσης του ιπποδρομιακού κέντρου στο Μαρκόπουλο Αττικής από την πλευρά της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε., θυγατρικής του ΟΠΑΠ.

Ο τελευταίος ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία αναζωογόνησης του ιπποδρόμου στην Ελλάδα, αφού πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην αγορά 40 αλόγων, αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Τα άλογα αποκτήθηκαν από την Ιρλανδία, με στόχο η εταιρεία Ιπποδρομίες Α.Ε. να τα διανείμει μέσω δημοπρασίας σε ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες. Η κίνηση αυτή έχει διττό στόχο, καθώς η πλευρά του νέου παραχωρησιούχου του ιπποδρομιακού στοιχήματος επιδιώκει, αφενός την αναζωογόνηση του ανταγωνισμού στις κούρσες, αφετέρου να βοηθήσει όσους ήθελαν να αποκτήσουν άλογα, αλλά δεν μπορούσαν λόγω των γνωστών κεφαλαιακών ελέγχων. Σύμφωνα με παράγοντες του ιπποδρόμου, δημοπρασίες αλόγων γίνονται δύο φορές τον χρόνο, με τις πιο σημαντικές να διενεργούνται το φθινόπωρο.

Η κίνηση αναπτέρωσε το ηθικό των εργαζομένων στο Μαρκόπουλο Αττικής, αφού ο ΟΠΑΠ, αλλά και η θυγατρική του Ιπποδρομίες Α.Ε., απέδειξε με την αγορά αυτή ότι δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη διοργάνωση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, αλλά και για τη διοργάνωση ελληνικών ιπποδρομιών. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σύμβασης παραχώρησης της σχετικής άδειας, ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να διενεργεί ιπποδρομίες, εφόσον ο αριθμός των αλόγων που τρέχουν μειωθεί από έναν αριθμό και κάτω.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ανάληψη του ελέγχου του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο από την εταιρεία Ιπποδρομίες Α.Ε. θα γίνει ανήμερα την εορτή του Αγ. Νικολάου, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου 2015.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου