Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Επιταχύνεται από τον ΟΠΑΠ η δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων για VLTs


Mε γοργούς ρυθμούς προχωράει ο ΟΠΑΠ στη δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων Play, που θα φιλοξενήσει τις νέες παιγνιομηχανές (VLTs). Ο Οργανισμός ήδη λαμβάνει αιτήσεις για πιθανούς χώρους στέγασης των νέων καταστημάτων και εντός των επομένων ημερών –πιθανώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας– θα απευθύνει την πρώτη πρόσκληση συμμετοχής προς τους υφιστάμενους πράκτορές του για να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Σε δεύτερο χρόνο, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να απευθύνει δεύτερη πρόσκληση, αυτή τη φορά προς τρίτους ενδιαφερομένους, που θα κληθούν να καλύψουν την προσφορά καταστημάτων και μηχανών που δεν κάλυψαν οι πράκτορες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να δημιουργήσει 650 καταστήματα Play που θα στεγάσουν 16.500 VLTs.

Χθες φάνηκε για άλλη μια φορά ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ και οι πράκτορές του ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους για την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης άδειας. Η επιστολή του προέδρου του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ φέρεται να «παρεξηγήθηκε» από την ομοσπονδία των πρακτόρων, η οποία αλλού τη χαρακτήρισε «πατερναλιστικές νουθεσίες» και αλλού «τελεσίγραφα» του κ. Ζίγκλερ προς τους πράκτορες. Ο τελευταίος, στην επιστολή που απέστειλε στην ομοσπονδία των πρακτόρων στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι το μοντέλο ανάπτυξης των VLTs από τους ίδιους δεν είναι αυτό που είχε συμφωνηθεί αρχικά και παράλληλα χαρακτήρισε αναποτελεσματικές τις προτάσεις της ομοσπονδίας για την αξιοποίηση της άδειας των VLTs, αξίας 560 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη έχει καταβάλει από το 2011 ο Οργανισμός.

Μιλώντας προχθές στους αναλυτές ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ με αφορμή τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου 2014 είπε ότι το 25% των VLΤs θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2015 και ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του ίδιου έτους να λειτουργήσουν και τα 16.500 VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ΟΠΑΠ. Για να επιτευχθούν αυτοί οι χρόνοι, ο Οργανισμός θα πρέπει να ανοίγει από τις αρχές του 2015 πάνω από 50 καταστήματα κάθε μήνα.

Ο Οργανισμός ήδη έχει καθυστερήσει με τις παλινωδίες που έχουν σημειωθεί με τους πράκτορες κατά τη συζήτηση του μοντέλου ανάπτυξης των καταστημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου