Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΠΑΠ: Τα VLTs και η ανανέωση του ΚΙΝΟ

Την ανανέωση του ΚΙΝΟ, ενός από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου των 16.500 VLTs, προανήγγειλε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο προεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στους αναλυτές στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση την οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου της εταιρείας, ανέφερε πως στόχος της διοίκησης είναι η ανανέωση του ΚΙΝΟ, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Το ΚΙΝΟ που τον περασμένο μήνα έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας στα πρακτορεία της εταιρείας, εξελίχθηκε στο πιο προσοδοφόρο παιγνίδι του ΟΠΑΠ. Πέρυσι ο τζίρος του παιχνιδιού έφθασε τα 1,9 δισ ευρώ, με το Πάμε Στοίχημα να φτάνει τα 1,23 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο 9μηνο του 2014, το ΚΙΝΟ έφερε στα ταμεία του ΟΠΑΠ 1,46 δισ. ευρώ και το Πάμε Στοίχημα 1,09 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα του ΚΙΝΟ διαμορφώθηκαν στα 484 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης το πρώτο εξάμηνο του 2014 για μονοψήφια υποχώρηση το υπόλοιπο της χρονιάς, λόγω και της έναρξης των στιγμιαίων λαχείων (Σκρατς) τον περασμένο Μάιο.
Η διοίκηση είχε έγκαιρα ανακοινώσει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες ανανέωσης του παιχνιδιού, μεταξύ άλλων και στο κομμάτι της απεικόνισης στα πρακτορεία, οι οποίες χρονικά, όπως αναφέρθηκε, τοποθετούνται χρονικά στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με τη διοίκηση, αναμέμεται να τεθούν σε λειτουργία μεταξύ 3.500 – 5.000 παιγνιομηχανήματα, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 100 gaming halls σε όλη την Ελλάδα, με τις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες να παραμένουν ακόμη σε εξέλιξη. Το πλάνο προβλέπει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 16.500 VLTs έως το τέλος του 2015.
Η διοίκηση του Οργανισμού επιβεβαίωσε πως ήδη έχει γίνει αναγνώριση χώρων για τα «Play – ΟΠΑΠ», όπως θα είναι η εμπορική ονομασία των Gaming halls. Με βάση τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, τα καταστήματα πρέπει να είναι ισόγεια, μεταξύ 130 και 180 τετραγωνικών μέτρων και να διαθέτουν γυάλινη βιτρίνα τουλάχιστον 3 μέτρων. Πέραν των στελεχών της εταιρείας, ενεργό ρόλο στο project ανάπτυξης του δικτύου των gaming halls του Οργανισμού διαθέτει συμβουλευτική εταιρεία, ενώ η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τους προς μίσθωση χώρους έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα.
Τέλος, για το online στοιχηματισμό του ΟΠΑΠ, η διοίκηση ανέφερε πως στο τρίτο τρίμηνο υπήρξε βελτίωση της παρουσίας του στην αγορά, ωστόσο δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί οι στόχοι που είχαν τεθεί. Αντίστοιχα, το Σκράτς (συνολικά τα Ελληνικά Λαχεία έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις 252 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014), οι επικεφαλής του Οργάνισμού ανέφεραν πως μετά την κυκλοφορία τεσσάρων νέων παιχνιδιών, στόχος είναι να γίνουν προσεκτικά βήματα για την ανάπτυξη του δικτύου των λαχείων

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου