Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΠΑΠ: Ποιοι επιλέγονται για την προμήθεια των VLTs



Στην επιλογή τεσσάρων εταιρειών για την προμήθεια των 16.500 VLTs που θα αναπτύξει στο δίκτυο του καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ.

Στη πρόσκληση υποβολής προσφοράς (RFP) του Οργανισμού ανταποκρίθηκε η πλειονότητα των διεθνών εταιρειών που παράγουν τεχνολογία για παιγνιομηχανές. Η διαδικασία διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες τελικώς πρκρίθηκαν τέσσερις vendors από τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα προμηθευτεί τα 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν στο δίκτυό καταστημάτων του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι εταιρείες που επελέγησαν είναι οι Inspired Gaming (Merkur-Inspired), η Spielo (Gtech), η WMS (Scientific Games) και Synot. Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΑΠ και των τεσσάρων αυτών προμηθευτών, με βάση τις πληροφορίες του Captal.gr γίνεται γνωστό πως οι δύο πρώτες (Inspired – Gtech) αναμένεται να κληθούν να προμηθεύσουν τον Οργανισμό με 5 χιλιάδες παιγνιομηχανές έκαστη, η Scientific Games 4 χιλιάδες και η Synot τις υπόλοιπες 2,5 χιλιάδες. 

Ήδη χθες ο Μάρκο Σάλα, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Gtech, ανάφερε στους αναλυτές στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2014 του ομίλου πως η GTech συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που θα αναλάβουν την προμήθεια των VLTs για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς οι τελικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Gtech έχει επιλεγεί ως πάροχος του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος για τις παιγνιομηχανές VLTs του ΟΠΑΠ, προσφέροντας τη δυνατότητα για παρακολούθηση και έλεγχο μέχρι και 35.000 παιγνιομηχανών στο νέο δίκτυο του Οργανισμού.

Η επιλογή των προμηθευτών αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του δικτύου των που θα διαχειρίζεται αυτόνομα ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της απόκτησης της σχετικής 10ετούς διάρκειας άδειας που απέκτησε καταβάλλοντας στο δημόσιο το ποσό των 560 εκατ. ευρώ). Ο Οργανισμός θα “τρέχει” 16.500 VLTs από το δίκτυό τουμ ενώ για τα υπόλοιπα 18.500 παιγνιομηχανήματα (από τα οποία ο ΟΠΑΠ θα εισπράττει royalties) θα δοθούν, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, άδειες σε 4 – 10 παραχωρησιούχους. Για τις άδειες αυτές, κατ΄αρχήν ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Intralot, αλλά και άλλοι γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων για το θέμα της διάθεσης VLTS στα υφιστάμενα πρακτορεία. Η διοίκηση του Οργανισμού έχει προτείνει στους πράκτορές της τρεις εναλλακτικούς τρόπους (άμεση συμμετοχή για την απόκτηση ενός gaming hall, συμμετοχή πρακτόρων σε κοινοπραξία, συμμετοχή μέσω χρηματοοικονομικού προϊόντος) με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο project, παράλληλα με τη δημιουργία των gaming halls. Η απάντηση της ομοσπονδίας των πρακτόρων αναμένεται μετά την επικείμενη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου