Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 8-12-2014

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Web site: www.poeppp.org e-mail: info@poeppp.org

AΠ-20141208-001554 Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Δ.Σ. της 26/11/14 παρουσία των προέδρων των σωματείων απ όλη την χώρα , και της δημοσίευσης από την ΟΠΑΠ ΑΕ της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τα Gaming Halls προς τους πράκτορες την επόμενη ημέρα , το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενημερώνει τους συναδέλφους, για την πορεία των εξελίξεων.


Α. Η ΠΟΕΠΠΠ υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, ξεκίνησε τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται , διεκδικώντας τα δικαιώματα των πρακτόρων, σχετικά με τα VLT’S, τα οποία απορρέουν από τους νόμους του κράτους και τις ατομικές συμβάσεις. Δικαιώματα που η ΟΠΑΠ ΑΕ αρνείται ν΄ αναγνωρίσει καταπατώντας κάθε έννοια δίκαιου και συνεργασίας. Δηλώνουμε επίσης ότι οι νομικές ενέργειες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες με κάθε μορφή.


Β. Η ΠΟΕΠΠΠ έχει κάνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα αρκετές επαφές με πολιτικούς φορείς και τους έχει ενημερώσει για την περιφρόνηση της ηγεσίας της ΟΠΑΠ ΑΕ προς τους νόμους του κράτους και τις συμβάσεις με τους πράκτορες, όσον αφορά το ζήτημα των VLT’S, καθώς και για την συνεχιζόμενη διεύρυνση των σημείων πώλησης [περίπτερα, ψιλικά, Σουπερ Μάρκετ, και ΕΛΤΑ!!!! ] των νέων παιχνιδιών της, χωρίς έλεγχο, κατά παράβαση της νομιμότητας αλλά και του υπεύθυνου και περιοριστικού παιχνιδιού (μιλάμε για μία μονοπωλιακή αγορά) που απαιτεί η πολιτεία για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και τους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ειδικότερα . Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Ε.Ε.Ε.Π η οποία έχει ορισθεί από το Κράτος να ελέγχει την ΟΠΑΠ ΑΕ, απλά παρακολουθεί και σιωπά.


Επίσης τα κατά τόπους σωματεία έχουν ενημερώσει και συνεχίζουν να ενημερώνουν τοπικούς πολιτικούς παράγοντες γι αυτήν την απαράδεκτη τακτική της ηγεσίας της ΟΠΑΠ ΑΕ και στην συνέχεια θα ενημερωθούν και κοινωνικοί φορείς , για όλα τα παραπάνω. Φυσικά για το δεύτερο θέμα τον λόγο θα έχει και η δικαιοσύνη, αλλά καλό είναι και η Ρυθμιστική Αρχή και κατ’ επέκταση η πολιτεία, να αναλογιστεί την ευθύνη της. Καλές οι διακηρύξεις περί υπεύθυνου και περιοριστικού παιχνιδιού, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται και οι νόμοι επιτέλους αυτής της χώρας.


Γ. Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι-επιθεωρητές της ΟΠΑΠ ΑΕ έχουν ενοχλήσει αρκετούς πράκτορες, και με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο, για να απαντήσουν θετικά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Gaming Halls παρουσιάζοντας τους την επένδυση σαν ευκαιρία της ζωής τους που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Αφού δηλώσουμε ότι και αυτή η τακτική της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι απαράδεκτη αλλά και παραπλανητική θα της θυμίσουμε κάποιες αλήθειες, και καλό είναι να τα ξαναθυμηθούν και οι συνάδελφοι.

1]Έχει αποκλείσει ήδη από αυτήν την διαδικασία τους μισούς πράκτορες , άρα έχει διαχωρίσει τους ‘’Συνεργάτες της’’ σε παιδιά και αποπαίδια .

2]Έχει καταπατήσει κάθε νομιμότητα και συμβατική της υποχρέωση προς τους πράκτορες.

3]Έχει απαξιώσει τους πράκτορες πολλές φόρες πετώντας στο καλάθι των αχρήστων κάθε πρόταση της ΠΟΕΠΠΠ .

4]Αρνείται να δεχτεί ότι και οι πράκτορες έχουν επιχειρήσεις και ότι η οποιαδήποτε κίνηση τους επιχειρηματική –επενδυτική, πρέπει να περάσει μέσα από το πρίσμα του μικρότερου ρίσκου και φυσικά του μέγιστου κέρδους. Αυτό δηλαδή που επικαλείται η ΟΠΑΠ ΑΕ για τον εαυτό της σε κάθε ευκαιρία, σαν επιχείρηση ,το αρνείται στις δίκες μας επιχειρήσεις. Και απόδειξη φυσικά για τούτο είναι , ότι κωφεύει στις ανησυχίες μας, αγνοεί επιδεικτικά τα οικονομικά στοιχειά που της παραθέτουμε τόσο στο σκέλος των ΕΞΟΔΩΝ λειτουργίας των Gaming Halls όσο και στο σκέλος των εκτιμώμενων ΕΣΟΔΩΝ ,τα οποία καθιστούν την επένδυση ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ . Αντ’ αυτού συρρικνώνει τα ΕΞΟΔΑ και μεγιστοποιεί τα ΕΣΟΔΑ , στην δική της μελέτη για να βγάλει θετικά αποτελέσματα .

ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.


5] Βεβαία η ΟΠΑΠ ΑΕ, για να λέμε όλη την αλήθεια, στις κατ ίδιαν συζητήσεις μας δίνει μια έξυπνη ιδέα για το πως θα μειώσουμε τα ΕΞΟΔΑ στα Gaming Halls .Να δουλεύουμε εμείς και οι οικογένειες μας, αντί να έχουμε προσωπικό. Φοβερή επιχειρηματική οξυδέρκεια!!!!!. Μια ερώτηση μονό στην πρόταση αυτή. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ????


Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 100%.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου