Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το δίκτυο των VLTs από τον ΟΠΑΠ

Μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναπτύξει ο ΟΠΑΠ το δίκτυο των καταστημάτων με τα παιγνιομηχανήματα (VLTs). Επίσης, ο ΟΠΑΠ προτίθεται να διαθέσει καταστήματα με παιγνιομηχανές σε τρίτους, εκτός δηλαδή των πρακτόρων, εφόσον οι ίδιοι δεν καλύψουν την προσφορά των 16.500 μηχανών που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός. Ακόμη, ο ΟΠΑΠ προτίθεται να λειτουργήσει ο ίδιος κάποια καταστήματα με παιγνιομηχανήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, σε επιστολή του προς τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε πράκτορες για την απόκτηση ενός καταστήματος για κάθε αιτούντα. «Σε περίπτωση που οι αιτήσεις από υφιστάμενους πράκτορες δεν καλύψουν τις ανάγκες του αριθμού των καταστημάτων που έχει σχεδιάσει η ΟΠΑΠ Α.Ε. να λειτουργήσει ανά γεωγραφική περιοχή, η ΟΠΑΠ θα διαθέσει τα εναπομείναντα καταστήματα σε τρίτους. Επίσης», καταλήγει ο κ. Ζίγκλερ, «η ΟΠΑΠ Α.Ε. προτίθεται να δραστηριοποιηθεί μέσω δικών της καταστημάτων για επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς κατά τη διακριτική της ευχέρεια».

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι προβληματισμένοι με το κόστος ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων, το οποίο θα απαιτήσει περί τις 200 έως 250 χιλ. ευρώ. Από αυτά, τις 70 έως 90 χιλ. θα κληθούν να καταβάλουν οι πράκτορες, κυρίως προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των καταστημάτων. Οι τελευταίοι ωστόσο «δυσκολεύονται» σε μια τέτοια εκταμίευση μέχρι το τέλος του 2015 και πιέζουν τον ΟΠΑΠ για τον περιορισμό του δικού τους ρίσκου. Ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει τις παιγνιομηχανές, οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο κόστος. Μάλιστα ο ΟΠΑΠ δίνει το δικαίωμα στους πράκτορες να συνασπισθούν μειώνοντας το ρίσκο τους. Ετσι από δύο έως το πολύ επτά στον αριθμό πράκτορες θα μπορούν να διεκδικήσουν ένα χώρο με παιγνιομηχανές. «Κάθε πράκτορας», αναφέρει ο κ. Ζίγκλερ, «μπορεί να συμμετέχει με άλλους πράκτορες σε ενώσεις πρακτόρων που δύναται να σχηματιστούν προς τον σκοπό αυτό... Τα μέλη κάθε ένωσης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα επτά. Μεγαλύτερος αριθμός δεν καθιστά βιώσιμη και λειτουργική την ένωση...».

Τέλος ο ΟΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμμετάσχουν σε καταστήματα, να λάβουν ομολογίες αξίας μέχρι 10.000 ευρώ, τις οποίες ο ΟΠΑΠ θα εκδώσει με στόχο να συνδέσει την απόδοσή τους με τις αποδόσεις του δικτύου των παιγνιομηχανών. Συνολικά ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να εκδώσει 4.000 έως 10.000 ομολογίες, αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Η πρόταση του ΟΠΑΠ συζητήθηκε πρόσφατα και στην Επιτροπή Παιγνίων όπου προσήλθαν οι δύο ενδιαφερόμενοι φορείς, δηλαδή ο ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία των πρακτόρων του οργανισμού. Την απάντηση στα σχέδια του ΟΠΑΠ θα πρέπει να δώσουν οι πράκτορες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.
Έντυπη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου