Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΤΑ: Eρχεται συμφωνία με την Ελληνικά Λαχεία

Το άνοιγμα σε νέες υπηρεσίες και νέα προϊόντα συνεχίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από παραδοσιακές υπηρεσίες τα ΕΛΤΑ βρίσκονται κοντά στην σύναψη μιας ακόμη εμπορικής συμφωνίας. Πρόκειται για συνεργασία με την εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» για την διάθεση προϊόντων της από τα σημεία πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών βρίσκονται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με σκοπό τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας και, εκτός απρόοπτου, αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Κατά πληροφορίες θα προβλέπει την διάθεση από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου –ΣΚΡΑΤΣ, ενώ για την περίοδο του Δεκεμβρίου θα διατίθεται και το Κρατικό Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η συμφωνία αυτή μπορεί να ενισχύσει τα έσοδα των ΕΛΤΑ με περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά.
Πρόκειται για την υιοθέτηση μιας πρακτικής πολύ διαδεδομένης στις χώρες του εξωτερικού, όπου τα ταχυδρομικά καταστήματα υπολογίζεται ότι διαθέτουν στην αγορά περίπου των 1/3 των λαχείων που πωλούνται συνολικά.
Η συμφωνία είναι πολύ πιθανό να προβλέπει και την εξόφληση των κερδισμένων λαχείων μέσω των ταχυδρομείων, ενώ αναμένεται ότι μελλοντικά όλα τα προϊόντα της Ελληνικά Λαχεία, εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ  θα διατίθενται από το δίκτυο των ΕΛΤΑ. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται, επίσης, η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα κατευθύνεται στην ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου