Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρθηκε... πάλι η τροπολογία για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ

Και όμως: Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που είχε αποσυρθεί προ τριών εβδομάδων και επανήλθε χθες τη νύχτα... αποσύρθηκε πάλι αργά το μεσημέρι σήμερα.

Την εντολή έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και η υπόθεση έχει ως εξής:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΠΑΠ:Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για VLTs

Ομοβροντία ερωτήσεων για την τύχη του σχεδίου ανάπτυξης των 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs) καθώς και για τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα από τα online παιχνίδια (υπολογίζονται σε 126 εκατ. ευρώ το 2022 όταν στον ΟΠΑΠ αναφέρονται στα δισεκατομμύρια που παίζονται μέσω των «παράνομων» διεθνών ομίλων του Διαδικτυακού τζόγου) δέχθηκε σήμερα η διοίκηση του οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Πιέσεις και τελεσίγραφα στο «παρά πέντε»

Καζάνι που βράζει πρωτού... εκραγεί, θυμίζει λίγες εβδομάδες πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Από την μία πλευρά, η διοίκηση του Οργανισμού δέχεται ασφυκτική πίεση από την Intralot, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή νέας σύμβασης για τη διαχείριση των τεχνολογικών συστημάτων.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Το "στοίχημα" των VLTs

Ανεξαρτήτως του... χαρίσματος να πραγματοποιούνται προβλέψεις μέχρι το 2022, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν σημαντικές για την λειτουργία του Οργανισμού ρυθμιστικές και κανονιστικές εκκρεμότητες, το business plan που παρουσιάστηκε στους υποψήφιους που μετέχουν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ ανέδειξε καίρια ζητήματα που αφορούν στα νέα παιχνίδια αλλά και στις μελλοντικές αμοιβές για τεχνολογική υποδομή και σχετικές υπηρεσίες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΠΑΠ για την επόμενη 10ετία

Μεγάλη μείωση κερδών για τη διετία 2013-14 προβλέπει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, τόσο εξαιτίας της φορολογίας 30% των μεικτών κερδών, όσο και της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης.
Για το 2013 τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 116 εκατ. ευρώ από 496 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας έτσι μείωση 76%. Το μέρισμα για την περασμένη χρήση εκτιμάται σε 55 λεπτά και για τη φετινή χρήση στα 13 λεπτά. Πρόκειται αναμφίβολα για τις χαμηλότερες μερισματικές αποδόσεις που υπήρξαν από το 2000 και μετά.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βουτιά ΟΠΑΠ μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για το 2013

Απώλειες άνω του 7% έφτασε να σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αισθητή μείωση των κερδών της το 2013.

Σοκ από τη διετή "βουτιά" στα κέρδη του ΟΠΑΠ

Δραματική είναι η πτώση των κερδών του 2013 για τον ΟΠΑΠ. Θα πέσουν στα 116 εκατ. ευρώ το 2013 (από 496 εκατ. ευρώ το 2012) και θα διαμορφωθούν σε 127 εκατ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με την παρουσίαση της διοίκησης του ΟΠΑΠ προς τους υποψηφίους επενδυτές που άρχισαν την Τετάρτη με την Intralot. Σημειώνεται ότι η μείωση σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η φορολογία "γονατίζει" και τον ΟΠΑΠ – Μόλις 116 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2013

Έναν άλλο ΟΠΑΠ, με δραστικά μειωμένη κερδοφορία λόγω του νέου καθεστώτος φορολόγησης, είδαν οι υποψήφιοι επενδυτές του Οργανισμού, κατά τις παρουσιάσεις που έχει ξεκινήσει η διοίκηση στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης. Χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση προς την ΙΝΤRALOT. Την παρουσίαση έκανε η ηγετική ομάδα του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κ. Λουρόπουλος, Βένος Ρογάκος, Αλεξ. Δούκας, Στέλιος Χιλαδάκης, Παν. Πιπής, Α. Κουκουβίνος, Κ. Τσαούσης και Γ. Γεραπετρίτης, ενώ παρόντες ήταν και δύο εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

OΠΑΠ: Ξεκινούν οι παρουσιάσεις στους υποψήφιους επενδυτές

Η διοίκηση του Οργανισμού, παρουσία μελών του Ταμείου Αποκρατικοποίησης και στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και της Deutsche Bank που έχουν τοποθετηθεί ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από το Ελληνικό Δημόσιο θα πραγματοποιήσει, αρχής γενομένης σήμερα με την Intralot, παρουσίαση για τις μελλοντικές προοπτικές του ΟΠΑΠ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανατροπές στο προξενιό που γίνεται στον ΟΠΑΠ

Μείωση των σχημάτων που θα διεκδικήσουν τον Οργανισμό βλέπουν οι σύμβουλοι - μεγάλο fund αποσύρεται.
 
Τρία ή στην καλύτερη περίπτωση τέσσερα θα είναι τα σχήματα που θα διεκδικήσουν το 33% του ΟΠΑΠ υποβάλλοντας δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στις 5 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει επτά κοινοπραξίες [1.To βρετανικό private equity fund της BC Partners 2. H Emma Delta Ltd. 3.Το Τexas Pacific Group 4. Η Third Point 5. Η κοινοπραξία της γερμανικής Gauselmann (55%) με την ισραηλινή Playtech (41%) και τη Helvason Ltd (4%) του ομίλου Κοπελούζου. 6. Η Primrose Treasure Limited, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Fosun International 7. H κοινοπραξία των εταιρειών Intralot Holdings Luxemburg SA (34%) και Intralot Investments Ltd (66%) του κ. Σωκράτη Κόκκαλη].

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πώληση ΟΠΑΠ: Άντε και καλό… καλοκαίρι



Επικίνδυνος ερασιτεχνισμός και ανικανότητα, ή σκόπιμος εκτροχιασμός των διαδικασιών; Το ερώτημα αυτό βασανίζει την αγορά μετά το νέο ατόπημα του ΤΑΙΠΕΔ, που εκτροχιάζει την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Έκπληκτοι έμειναν χθες όσα στελέχη της αγοράς έσπευσαν να διαβάσουν την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ, για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή, που θα αποτιμήσει τον ΟΠΑΠ.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

To Ποντίκι: Πόλεμος Μελισσανίδη – Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ

Σκληρά παζάρια εξελίσσονται στο πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο για το ζήτημα της πώλησης του ΟΠΑΠ, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων δίνουν και παίρνουν αυτές τις ημέρες.
 
Το Ποντίκι αναφέρει ότι για τους περισσότερους είναι σίγουρο ότι το παιχνίδι θα κριθεί σε μια «μητέρα όλων των μαχών» μεταξύ δύο Ελλήνων: του Μελισσανίδη και του Κόκκαλη.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Απρίλιος θα κρίνει τα πάντα για ΟΠΑΠ - ΔΕΣΠΑ - Ακίνητα

«Ο Απρίλιος θα είναι ο καθοριστικός μήνας για το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων» ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ το 2013 ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Έσοδα από φόρους 310 εκατ. στο Μεσοπρόθεσμο

Έσοδα ύψους 310 εκατ. ευρώ από τα τρέχοντα παιχνίδια του ΟΠΑΠ προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τη Eurobank Equities.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το «τάισμα»

Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δέχεται πυρά από τους εργαζομένους στον οργανισμό και από αγνώστους που κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές στα γραφεία της εταιρείας, ο ίδιος σπεύδει να ικανοποιήσει αιτήματα μικρών και μεγαλύτερων εκδοτών για διαφημίσεις ή και χορηγικά προγράμματα από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013.
 

Μέχρι το Πάσχα η πώληση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΠΑ (και τον ΔΕΣΦΑ), την πώληση ακινήτων στο εξωτερικό και της έκτασης Αφάντου στη Ρόδο υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Τ. Αθανασόπουλος.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Η διαπλοκή παίζει τα… «ρέστα» της

Σε καυτή πατάτα που καίει όλο και περισσότερο αναδεικνύεται για την κυβέρνηση η υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Κι αυτό καθώς το κρατικοδίαιτο σύστημα που λειτουργεί επί δεκαετίες γύρω από τον Οργανισμό «παίζει τα ρέστα του» προκειμένου να εκτροχιάσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης προς συγκεκριμένα συμφέροντα ή να τη ματαιώσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις κινούνται σε δύο άξονες.

Ποιους συμφέρει το "σκοτάδι" στον ΟΠΑΠ

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε μια εξαιρετικά κρίσιμη τροπολογία για το μέλλον της διαδικασίας πώλησης του ΟΠΑΠ.

Η τροπολογία αυτή (σ.σ. κατατέθηκε ως προσθήκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος) παρέχει στο ΤΑΙΠΕΔ τη δυνατότητα να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».

"Δύσκολη" η τροπολογία για ΟΠΑΠ

Αποσύρθηκε... εντελώς η τροπολογία που είχε αποσυρθεί “μερικώς” χθες τη νύχτα, για να κατατεθεί εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο την επόμενη –ίσως– εβδομάδα.

Πρόκειται για την τροπολογία που είχε εντάξει το υπουργείο Οικονομικών σε υπό συζήτηση (χθες και σήμερα) νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Καταθέτει ξανά την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει σε επανακατάθεση της τροπολογίας που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις με νέα διατύπωση που θα αφορά τα κρίσιμα ζητήματα όπως την υποχρέωση να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των εταιριών που είναι υπό αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο υφυπ. Ανάπτυξης κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε τη σχετική τροπολογία μετά από αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κλοιό περιορισμών το διαδικτυακό στοίχημα

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων πέρα από τα καζίνο και στο ιντερνετικό στοίχημα προωθεί η ΕΕ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που πραγματοποιείται μέσω του διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν κατέθεσε επισήμως την Τρίτη πρόταση να συμπεριληφθεί και το online στοίχημα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά την καταπολέμηση της απάτης.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Mε 15% θα φορολογούνται τα κέρδη 100-500 ευρώ των παικτών του ΟΠΑΠ

Τροποποιείται η φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον, η φορολογία των κερδών διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σε διαβούλευση οι πρώτες τροποποιήσεις του ν.4002/2011

Σε δημόσια διαβούλευση οι πρώτες τροποποιήσεις του νόμου 4002/2011 για τα τυχερα παιχνίδια και για τα θέματα του ΟΠΑΠ και της Ε.Ε.Ε.Π.
Δημόσια Διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις»
Άρθρο 25:Ρυθμίσεις θεμάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Α. Τροποποιήσεις διατάξεων του Κεφαλαίου Η’ «Ρύθμιση Αγοράς παιγνίων» του ν. 4002/2011 (Α’ 180),
1. Στο τέλος του άρθρου 25 του ν. 4002/2011 προστίθεται περίπτωση ιζ ως εξής: «Πρακτορεία» είναι τα εκάστοτε σημεία πώλησης της ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 26 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

ΟΠΑΠ: Παράταση στην εγκατάσταση των VLTs

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) από τον ΟΠΑΠ ήταν αδύνατο να τηρηθεί αφού προέβλεπε πως η δεκαετή άδεια λειτουργίας έχει ισχύ 12 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Ετσι, στο σχέδιο νόμου της Κεφαλαιαγοράς που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση, υπάρχει ειδική διάταξη για τον ΟΠΑΠ που δίνει παράταση στην εγκατάσταση των VLTs.