Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γκανιάν η Intralot για πάροχος του ΟΠΑΠ

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη τεχνολογικού παρόχου στον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με όσα αναφέρεται στην ιστοσελίδα των πρακτόρων του Οργανισμού.

Παρότι στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών μεταξύ Lottomatica και Intralot οι διαφορές είναι μικρές, εκεί που γέρνει η πλάστιγγα είναι στις οικονομικές προσφορές, αφού η Intralot ως ήδη εγκατεστημένη στον Οργανισμό και έχει μηδενικό κόστος εγκατάστασης και βεβαίως μηδενικό χρόνο προσαρμογής και εκπαίδευσης.Αντίθετα, η Lottomatica, ως νέος πάροχος, ακόμη και αν κέρδιζε, θα χρειαζόταν 8-10 μήνες για να αντικαταστήσει τον ήδη επί μια 12ετία εγκατεστημένο πάροχο.

Όποιοι δισταγμοί και αν υπήρχαν, παραμερίστηκαν καθώς μία προσεκτική μελέτη τής ήδη υπαρχούσης σύμβασης έφερε στην επιφάνεια το κόστος που θα πλήρωνε η ΟΠΑΠ Α.Ε. για κάθε τρίμηνο καθυστέρησης, μετά την 31η Ιουλίου 2012, που λήγει η υπάρχουσα σύμβαση με την Intralot, και σύμφωνα με αυτήν θα υπάρχει αυτόματη ανανέωσή της ανά τρίμηνο μέχρι την εγκατάσταση νέου παρόχου.Το κόστος αυτό υπολογίστηκε σε 4 εκατ. ευρώ περίπου, για κάθε τρίμηνο καθυστέρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου