Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚ - ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Σχετικά με τα internet cafe

Ως γνωστόν με την άνω εγκύκλιο εξαιρούνται της ανάγκης πιστοποίησης από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που λειτουργούν στα διάφορα σημεία τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου όπως στα internet cafe και internet stations και κατά συνέπεια δεν επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 51 και 52 του Ν. 4002/2011. Στα ανωτέρω καταστήματα απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 21 ετών. Σημειώνεται επίσης ότι οι εταιρίες που παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους (οι γνωστές 24 ….) δε συμβάλλονται με τα internet cafe , οι δε χρήστες επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες των παραπάνω παρόχων αυτοβούλως και όχι υποκινούμενοι από τους υπευθύνους των καταστημάτων.

Σύσσωμος ο επαγγελματικός μας κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό και οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες , καθότι στην πράξη παρεσχέθη «Πιστοποίηση» των ανωτέρω καταστημάτων και μάλιστα από μη αρμόδια αρχή , τον Υπουργό Οικονομικών και όχι την ΕΕΕΠ.

Οι 24 εταιρίες που έχουν «νομιμοποιηθεί» και που ακόμη δεν έχουν αδειοδοτηθεί , δημιουργούν με την εγκύκλιο αυτή παράλληλο ανταγωνιστικό δίκτυο στην ΟΠΑΠ Α.Ε και κατά συνέπεια στα πρακτορεία μας. Λαμβανομένου υπόψιν ότι στη χώρα μας σήμερα λειτουργούν περί τα 2000 σημεία διαδικτυακής πρόσβασης σε ηλεκτρονικά παίγνια , φανταζόμαστε πόσα θα «ξεφυτρώσουν» εν μία νυκτί.

Είναι επίσης γνωστό ότι μέχρι το 2020 υπάρχει το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. το οποίο πέραν του ότι κινδυνεύει από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες θα υπάρξει εκ του ασφαλούς παραβίασή του, διότι ουδείς έλεγχος θα μπορεί να ασκηθεί από τους υπευθύνους των ανωτέρω καταστημάτων στους χρήστες – πελάτες τους όσον αφορά τους ιστότοπους στους οποίους αυτοί «μπαίνουν». Αντίθετα είναι βέβαιο ότι παρά την απαγόρευση της Εγκυκλίου, οι πελάτες θα υποκινούνται από τους καταστηματάρχες στην πλοήγηση και αναζήτηση αυτών των ιστοτόπων διότι εκεί θα υπάρχει και το σχετικό κέρδος τους. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί απλώς παράλληλο ανταγωνιστικό δίκτυο αλλά θα δημιουργηθεί παράνομο παράλληλο ανταγωνιστικό δίκτυο . Οδηγούμαστε δηλ. με μαθηματική ακρίβεια στην επαναφορά της εποχής με τα «φρουτάκια» . Ήδη προ ολίγων ημερών υπήρξαν συλλήψεις στην Αθήνα σε καταστήματα internet café και προσήχθησαν στην Εισαγγελία παίκτες και καταστηματάρχες, όπως αναφέρθηκε στον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό.

Όσον αφορά δε το οικονομικό σκέλος θα ανθίσει πάλι η φοροδιαφυγή μέσω των «μαγαζιών με τα φρουτάκια» εκ της μη δυνατότητας ελέγχου των «νομίμων ιστοτόπων» εις βάρος τόσο του Εθνικού συμφέροντος όσο και των πρακτόρων που αποτελούν ομάδα εργαζομένων του κοινωνικού ιστού που τα εισοδήματά της αποδεικνύονται διάφανα στο λεπτό του ευρώ από την ετήσια βεβαίωση αποδοχών – προμηθειών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Επίσης αναλογίσθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σαχινίδης ότι απαξιώνοντας το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. απαξιώνει ταυτόχρονα και το προσδοκώμενο ποσό από την διάθεση του πακέτου του 29% του κεφαλαίου της ; Πως θα βρει τον καλύτερο αγοραστή η υπό τον κ. Κουκιάδη προεδρευομένη Επιτροπή Αξιοποίησης Κρατικής Περιουσίας στην οποία ανατέθηκε και η πώληση του πακέτου μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. ;

Στην χώρα της λογικής του παραλόγου λοιπόν, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών υποσχόμενοι στον ΟΠΑΠ αβέβαιο μονοπώλιο , τον υποχρέωσαν σε δανεισμό για να του πάρουν έναντι αυτού πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά , ενώ ο αρμόδιος υπουργός παραχωρεί δωρεάνστους ηλεκτρονικούς «φρουτέμπορους » όλα τα δικαιώματα που ο ΟΠΑΠ με το αίμα μας επλήρωσε. Και όλα αυτά με μία «ερμηνευτική εγκύκλιο» για τα τυχερά παίγνια, εισάγοντας σ’ αυτά «νέα ήθη», σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται στα πρακτορεία του κατέχοντος το μονοπώλιο ΟΠΑΠ το διαδικτυακό στοίχημα, επιτρέπεται όμως αυτό στα internet café, όπου ανύπαρκτος θα είναι τόσον ο έλεγχος της ηλικίας των χρηστών , όσο και η καθοδήγησή τους στους συγκεκριμένους ιστοτόπους. Ας κάνει σήμερα μία τυχαία επίσκεψη ο αρμόδιος υπουργός σε ένα internet café και ας διαπιστώσει την μέση ηλικία των πελατών τους, που δεν ξεπερνά τα 16 χρόνια !!!

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται . Τιμωρία της νομιμότητας , ατιμωρησία και πριμοδότηση της παρανομίας. Βέβαια πέραν του Υπουργού Οικονομικών ας αναλογισθούν και τα κόμματα που ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο την ευθύνη τους και ας τον ελέγξουν καταλυτικά.

Ο κλάδος μας άμεσα απαιτεί:

1. Την απαγόρευση των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιγνίων μέσω των internet café με ηλεκτρονική δέσμευση που είναι δυνατή , πέραν της νομικής απαγορεύσεως.

2. Την ανάκληση της κατάπτυστης ανωτέρω εγκυκλίου που είναι απαράδεκτη αλλά και ύποπτη . Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά ο αρμόδιος Υπουργός;

Οι 5.000 πράκτορες του ΟΠΑΠ με τις οικογένειές τους και το προσωπικό που εργάζεται στα καταστήματά μας, αλλά και οι πελάτες μας – γονείς ανηλίκων, αποτελούμε ισχυρή δύναμη δράσης αλλά και αντίδρασης όταν μάλιστα οι εκλογές είναι προ των πυλών.

                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ     ΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου