Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θα επαναφέρουν τις ρυθμίσεις για τον τζόγο

Την επαναφορά των ρυθμίσεων για τον τζόγο (άρθρο 325) -οι οποίες αποσύρθηκαν πρόσφατα- θα επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση, πριν διαλυθεί η Βουλή, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων (κ. Ευγ. Γιαννακόπουλος) και ουσιαστικά να αποφασίζει αυτή για το ποιοι θα λαμβάνουν ιντερνετικές άδειες κλπ.

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, ευνοεί τον ΟΠΑΠ, διότι με τις διατάξεις 11 και 12 καταργείται ο παλαιός νόμος και η Επιτροπή θα είναι κυρίαρχη, αφού θα αποφασίζει αυτή για το πώς θα δοθούν οι άδειες.

Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις σημαίνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο ΟΠΑΠ εκτιμά τη μεικτή κερδοφορία από το Διαδίκτυο σε 200 εκατ. ευρώ.

Και οι υποψήφιοι που θα παράσχουν υπηρεσίες στον ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο είναι η ισραηλινή Playtech, η ελληνική Ιντραλότ και η Gtech (ιταλική Lottomatica).

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης έδωσε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, καθώς ζήτησε την επαναφορά των ρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο του αθλητικού στοιχήματος μέχρι το 2020 και στο Διαδίκτυο, ενώ οι ξένες εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν άδειες μόνο για τα παιχνίδια τύπου Καζίνο και Τζόκερ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου