Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Merkur Gaming» Για την αγορά τυχερών παιχνιδιών

Μεγαλώνει n λίστα των υποψηφίων την είσοδο της στην ελληνική αγορά προετοιμάζει η γερμανική εταιρεία Merkur Gaming, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, καθώς σκοπεύει να διεκδικήσει άδεια για τα παιγνιομηχανήματα και τα online παιχνίδια, καθώς και να επιδιώξει συνεργασίες.


Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Τσικουράς μιλώντας στη «Ν» αναφέρει ότι
η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο του γερμανικού ομίλου, ο οποίος ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, βρίσκεται εν αναμονή περαιτέρω διευκρινήσεων σχετικά με τους όρους, το κόστος και τις προϋποθέσεις των αδειών.

Ο όμιλος Gauselmann, στον οποίο ανήκει η Merkur Gaming, ιδρύθηκε πριν από περίπου 55 χρόνια και εμφανίζει σήμερα τζίρο άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος αναπτύσσει και προωθεί διεθνώς μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών AWP (Amusement With Prizes). VLTs (Video Lottery Terminals), μηχανήματα για καζίνα, καθώς και ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις.

Παράλληλα, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία και Σλοβακία.

Παγκοσμίως απασχολεί περί τα 6.500 άτομα και συνολικά έχει εγκαταστήσει περισσότερο από 1 εκατ. παγνιομηχανήματα.

Όπως εξηγεί ο κ. Τσικουράς το ενδιαφέρον του γερμανικού ομίλου για την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών αφορά σε όλα τα επιμέρους κομμάτια της. Δηλαδή τις άδειες για τα παιγνιομηχανήματα. αλλά και τα online παιχνίδια.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ομίλου υπογραμμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου προκειμένου να προσελκύσει τους ξένους επενδυτές.

Ιδιαίτερα το θέμα της φορολογίας είναι κάτι που θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, όπως ιονίζει ο κ. Τσικουράς, καθώς το προτεινόμενο 6% επί του συνολικού τζίρου είναι «απαγορευτικό».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου