Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Νέα κόντρα πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα... τηλέφωνα

Σε ατομικές αγωγές κατά της διοίκησης του ΟΠΑΠ προχωρούν οι πράκτορες, με την νέα κόντρα στις εκατέρωθεν σχέσεις να σηματοδοτείτε αυτή τη φορά από τη «σιωπή» της εταιρείας - κατά τους εκπροσώπους της ΠΟΕΠΠΠ - ως προς την αναδρομική καταβολή των οφειλόμενων τηλεπικοινωνιακών τελών του 2010.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά τη γνωστοποίηση από πλευράς ΟΠΑΠ της ανανέωσης στη σύμβαση παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με τον ΟΤΕ, βάσει της οποίας καλείται πλέον να καταβάλει το 35% του τηλεπικοινωνιακού κόστους των πρακτορείων.

Πρόκειται για εξέλιξη απολύτως θετική και αναμενόμενη εδώ και μήνες από τους πράκτορες, που παρέμειναν ωστόσο ανικανοποίητοι, αποκλειστικά και μόνον από το γεγονός της μη αναφοράς από πλευράς του ΟΠΑΠ σχετικά με την καταβολή αναδρομικών από την ισχύ της υπογραφής κάθε σύμβασης με πράκτορα μέλος της Ομοσπονδίας.

Οι παραινέσεις «Οι έχοντες καλή μνήμη θα ενθυμούνται τις παραινέσεις που είχε κάνει ο κ. Σπανουδάκης σε συναδέλφους πράκτορες, ώστε να προσέλθουν και να υπογράψουν τη σύμβαση, αλλιώς θα έπαυαν να θεωρούνται συνεργάτες με την εταιρεία. Είχε γίνει πέρυσι τον Ιανουάριο σε συνάντηση με την ΠΟΕΠΠΠ και είχε γίνει κατανοητή για τους αργοπορημένους. Έναν χρόνο μετά, η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για πάγιο τηλεπικοινωνιακό κόστος ανά πρακτορείο 110 ευρώ μηνιαίως δεν είναι κατανοητή, από τη στιγμή κατά την οποία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για έναρξη ισχύος των καταβαλλομένων, αντιστοίχως από την έναρξη ισχύος των ατομικών συμβάσεων. Κατά συνέπεια πρώτος όλων θα υποβάλω μήνυση εγώ», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων κ. Κυριάκος Τοπισίδης.

Εφόσον ο ΟΠΑΠ δεν αποστείλει μέσα στις επόμενες μέρες διευκρινιστική ανακοίνωση προς την Ομοσπονδία Πρακτόρων, η ΠΟΕΠΠΠ προτίθεται να κινηθεί διά της δικαστικής οδού με ομαδικές σε βάρος της εταιρείας αγωγές, διεκδικώντας όχι μόνον τα οφειλόμενα αλλά και τα δικαστικά έξοδα των αγωγών αυτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου