Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Επιταχύνεται από τον ΟΠΑΠ η δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων για VLTs


Mε γοργούς ρυθμούς προχωράει ο ΟΠΑΠ στη δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων Play, που θα φιλοξενήσει τις νέες παιγνιομηχανές (VLTs). Ο Οργανισμός ήδη λαμβάνει αιτήσεις για πιθανούς χώρους στέγασης των νέων καταστημάτων και εντός των επομένων ημερών –πιθανώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας– θα απευθύνει την πρώτη πρόσκληση συμμετοχής προς τους υφιστάμενους πράκτορές του για να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Σε δεύτερο χρόνο, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να απευθύνει δεύτερη πρόσκληση, αυτή τη φορά προς τρίτους ενδιαφερομένους, που θα κληθούν να καλύψουν την προσφορά καταστημάτων και μηχανών που δεν κάλυψαν οι πράκτορες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να δημιουργήσει 650 καταστήματα Play που θα στεγάσουν 16.500 VLTs.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΠΑΠ: Τα VLTs και η ανανέωση του ΚΙΝΟ

Την ανανέωση του ΚΙΝΟ, ενός από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου των 16.500 VLTs, προανήγγειλε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο προεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στους αναλυτές στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση την οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου της εταιρείας, ανέφερε πως στόχος της διοίκησης είναι η ανανέωση του ΚΙΝΟ, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΟΠΑΠ: Αύξηση κερδών στα 121,3 εκατ. το εννεάμηνο

Αύξηση 8,6% στα καθαρά κέρδη εμφανίζει ο ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 121,3 εκατ. ευρώ έναντι 111,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 
Τα καθαρά κέρδη στο γ΄τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 55,9 εκατ. ευρώ από 44,4 εκατ. πέρυσι, εμφανίζοντας αύξηση 25,9% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε και την πληρωμή 0,23 ευρώ στους μετόχους (προμέρισμα και αφορολόγητα αποθεματικά).
Τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων του Οργανισμού έχουν ως εξής: 

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Στοπ» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος με δελτία του ΟΠΑΠ

Φραγμό στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω των κερδών  των τυχερών παιχνιδιών επιχειρεί να βάλει η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με το νέο κανονιστικό πλαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου  που κατήρτισε βάσει και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα είχε διογκωθεί κυρίως μέσω των τυχερών δελτίων του ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Payzone Hellas


Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι υπεγράφη στις 19 Νοεμβρίου 2014 από την 100% θυγατρική του εταιρεία OPAP Investment Ltd η τελική σύμβαση για την εξαγορά του 90% της Payzone Hellas. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε κατόπιν παροχής των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.


Σημειώνεται πως στις 28 Αυγούστου η OPAP Investment είχε υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς του 90% της εταιρείας Payzone Hellas  από την Payzone Group Ltd και την Coltonia Holdings Ltd έναντι συνολικού τιμήματος 7,75 εκατ. ευρώ.

Δημιουργία κοινοπραξιών για τα VLTs προτείνουν στον ΟΠΑΠ οι πράκτορες


Τη δημιουργία ενός πολύπλοκου σχήματος που θα ελέγξει τη λειτουργία των παιγνιομηχανών (VLTs) στην Ελλάδα προκρίνουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, προκειμένου να αξιοποιηθεί η σχετική άδεια που απέκτησε το 2011 ο οργανισμός τυχερών παιγνίων αντί 575 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο σχήμα προβλέπει τη δημιουργία μικρών και μεγάλων κοινοπραξιών από πράκτορες του οργανισμού, που θα συμπράξουν μεταξύ τους για να λειτουργήσουν μεγάλο αριθμό παιγνιομηχανών.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΠΑΠ: Ποιοι επιλέγονται για την προμήθεια των VLTs



Στην επιλογή τεσσάρων εταιρειών για την προμήθεια των 16.500 VLTs που θα αναπτύξει στο δίκτυο του καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ.

Στη πρόσκληση υποβολής προσφοράς (RFP) του Οργανισμού ανταποκρίθηκε η πλειονότητα των διεθνών εταιρειών που παράγουν τεχνολογία για παιγνιομηχανές. Η διαδικασία διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες τελικώς πρκρίθηκαν τέσσερις vendors από τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα προμηθευτεί τα 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν στο δίκτυό καταστημάτων του.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το δίκτυο των VLTs από τον ΟΠΑΠ

Μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναπτύξει ο ΟΠΑΠ το δίκτυο των καταστημάτων με τα παιγνιομηχανήματα (VLTs). Επίσης, ο ΟΠΑΠ προτίθεται να διαθέσει καταστήματα με παιγνιομηχανές σε τρίτους, εκτός δηλαδή των πρακτόρων, εφόσον οι ίδιοι δεν καλύψουν την προσφορά των 16.500 μηχανών που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός. Ακόμη, ο ΟΠΑΠ προτίθεται να λειτουργήσει ο ίδιος κάποια καταστήματα με παιγνιομηχανήματα.