Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Kamil Ziegler: Σε πλήρη εξέλιξη το restructuring του ΟΠΑΠ

Θέτοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και τον εκσυγχρονισμό του χαρτοφυλακίου προϊόντων, η διοίκηση του ΟΠΑΠ χαρακτήρισε το 2014 ως χρονιά που θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Οργανισμό αλλά και των νέων project, όπως τα βιντεολόττο, τα λαχεία και το online betting που μέσα στο επόμενο διάστημα θα διατεθούν στην αγορά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Kamil Ziegler, μιλώντας στους αναλυτές στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων για το 2013, ανέφερε πως ο Οργανισμός θα επικεντρωθεί σε στρατηγική η οποία εστιάζει στην επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας, ελκυστικών ταμειακών ροών και εύρωστης μερισματικής πολιτικής, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία για τους μετόχους του.

Παράλληλα, δόθηκαν λεπτομέρειες για τα νέα projects του Οργανισμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως ο ΟΠΑΠ είναι σε πλήρη ετοιμότητα να προχωρήσει το λανσάρισμα των VLTs στην ελληνική αγορά και ήδη έχουν υπάρξει εκτεταμένες επαφές με παρόχους τεχνολογίας και προμηθευτές παιγνιομηχανημάτων, ενώ αναμένεται και ο κανονισμός λειτουργίας από την ΕΕΕΠ. 

Για τα Λαχεία, το λανσάρισμα των νέων προϊόντων αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα, με τη διοίκηση να αναφέρει πως έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους στρατηγικούς της συνεργάτες έχει πλέον αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες για το ύψος της προμήθειας τους από την διάθεση των λαχείων. 

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στο διαδίκτυο σε συνεργασία με τη Gtech, ο κ. Ziegler τόνισε πως το project “τρέχει” με ένα πολύ απαιτητικό χρονοδιάγραμμα και επανέλαβε πως πρόθεση της διοίκησης είναι ο ΟΠΑΠ να βρίσκεται “live” διαδικτυακά πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου στη Βραζιλία, στις αρχές Ιουνίου. Στόχος της ΟΠΑΠ είναι, όπως αναφέρθηκε, να προσφέρει στο παικτικό κοινό την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη συμμετοχή στα παιχνίδια που διεξάγει. 

Τέλος, ο κ. Ziegler εστίασε στο γεγονός πως τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 4ο τρίμηνο σηματοδοτούν μια ενθαρρυντική τάση και εξέφρασε την εκτίμηση πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί και για τα επόμενα τρίμηνα.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου