Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ το 2014

Χρονιά επανεκκίνησης χαρακτηρισε το 2013 κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Kamil Ziegler ενώ το 2014 όπως είπε θα είναι η χρονιά που θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Οργανισμό.
Ανέφερε ότι ο ΟΠΑΠ φέτος θα παρουσιάσει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στο περιθώριο EBITDA. Αν και δεν έδωσε επίσημη πρόβλεψη για την πορεία της εταιρείας το 2014 σημείωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 4ο τρίμηνο του 2013 σηματοδοτούν μια ενθαρρυντική τάση και εξέφρασε την εκτίμηση πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί και για τα επόμενα τρίμηνα.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα νέα παιχνίδια που προετοιμάζει η εταιρεία τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η δημοσίευση του Κανονισμού, ότι τα πρώτα VLTs , θα τεθούν σε λειτουργία το δ΄ τρίμηνο του 2014, και τα υπόλοιπα το 2015. Χαρακτήρισε κρίσιμη παράμετρο το αρχικό μέγεθος των VLTs τονίζοντας ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους πρέπει να λανσαριστούν χιλιάδες μηχανήματα στην αγορά.
Μέσα στο 2015 εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει και η διάθεση των 18.500 Vlt’s σε τρίτους. Οπως αναφέρθηκε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των καταστημάτων και η τοποθέτησή τους στο χάρτη ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους πράκτορες, η εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος και η πρόσληψη του προσωπικού.
Σε ό,τι αφορά το Στοίχημα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ανοδική  πορεία του παιχνιδιού που ξεκίνησε στο τέταρτο τρίμηνο θα συνεχιστεί και το 2014. Οι κεφαλαιακές δαπάνες δεν θα υπερβούν τα επίπεδα των 50-60 εκατ. ευρώ το 2014.
Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική επανέλαβε την απόφαση για διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι να διανέμεται όσο μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών στους μετόχους, υπό την αίρεση της υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου.
Για τα Λαχεία,  η διοίκηση σημείωσε πως έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους στρατηγικούς της συνεργάτες έχει πλέον αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. με αποτέλεσμα πρόσθετα οφέλη από τη μείωση των ποσοστών , ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες για το ύψος της προμήθειας τους για τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα προανήγγειλε την επιστροφή το “Ξυστό” με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαϊου. Για τη διανομή του Ξυστού θα χρησιμοποιηθούν τα πρακτορεία αλλά και τρίτοι όπως λαχειοπώλες.Θα λανσαριστεί με τέσσερις διαφορετικές τιμές (€1, €2, €3 & €5)  και με ποσοστό απόδοσης 60%-70% . Η διαπραγμάτευση για την προμήθεια των πρακτόρων ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Τέλος για το το online στοίχημα ανέφερε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει τον Ιούνιο πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Ερωτηθείς για το νομικό περιβάλλον στην αγορά online  ο κ. Ziegler  σημείωσε ότι "το πρόβλημα ρύθμισης της αγοράς θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί από την Επιτροπή Παιγνίων".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου