Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Προς σύμπραξη με Iντραλότ, Lottomatica για τα λαχεία


Το τίμημα που προσδοκά η κυβέρνηση από την παραχώρηση της άδειας διαχεί-ρισης των κρατικών λαχείων για 12 χρό-νια ανέρχεται σε 500-650 εκατ. ευρώ.

Η κρίση... μας φέρνει πιο κοντά. Το ίδιο και τις επιχειρήσεις που αν και ανταγωνιστές στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών συμπράττουν για να δραστηριοποιηθούν από κοινού στην αγορά των λαχείων.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες κατά τις οποίες ετοιμάζεται σύμπραξη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου ΟΠΑΠ-Ιντραλότ-Lottomatica-Gtech για την από κοινού συμμετοχή τους στο διαγωνισμό χορήγησης της αποκλειστικής άδειας δωδεκαετούς λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων.


Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το Εθνικό, το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο (Ξυστό), το (ανενεργό σήμερα) Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο, το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο και κάθε μελλοντικό λαχείο.

Αν επιβεβαιωθεί η σύμπραξη των μεγάλων δυνάμεων του χώρου δημιουργείται ένας εξαιρετικά ισχυρός διεκδικητής, μια κοινοπραξία που συνδυάζει τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες για πρώτη φορά μαζί. Μέχρι πρότινος η Intralot και η Lottomatica, ανταγωνίζονταν για την ανάληψη έργων στα τυχερά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο (όπως στο διαγωνισμό του τεχνολογικού παρόχου της ΟΠΑΠ), χωρίς να λείπουν και οι αντιδικίες.

Με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τι τελικώς θα πράξει η αμερικανική Scientific Games, έμπειρος «παίκτης» της αγοράς που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ορισμένες από τις πιο επικερδείς αγορές διαχείρισης λαχείων, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας όπου συνεργάζεται με τη Lottomatica.


Διαγωνισμός 

Ο διαγωνισμός γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα γίνει η αξιολόγηση των φακέλων και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, οι συμμετέχοντες θα περάσουν στη δεύτερη φάση και τότε θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφη δεσμευτική προσφορά που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλυτικό business plan για τη λειτουργία των Ελληνικών Λαχείων, την οικονομική προσφορά τους και εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται στην προκήρυξη. Το τίμημα που προσδοκά η κυβέρνηση από την παραχώρηση της άδειας ανέρχεται σε 500-650 εκατ. ευρώ.


Οσο για τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι η γαλλική Francaise de Jeux, ένας από τους μεγαλύτερους κρατικούς οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, η Austrian Lottery, η καναδική Pollard και η αυστραλέζικη Tattersals.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου