Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σε αναζήτηση χώρων για τα gaming halls ο ΟΠΑΠ


Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων αναζητά ο ΟΠΑΠ τους χώρους όπου θα στεγαστούν τα πρώτα gaming halls που θα λειτουργήσει ο Οργανισμός. Το πλάνο προβλέπει την αξιοποίηση αμιγώς χώρων μεγάλης εμπορικής προβολής, με δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας, χώρους στάθμευσης και ενιαία μορφή και όψη. Στο πλάνο δεν έχουν αποκλειστεί και τα εμπορικά κέντρα, αν και για ορισμένα εξ αυτών οι ιδιοκτήτριες εταιρείες τους φέρονται να έχουν διαμηνύσει πως δεν επιθυμούν δραστηριότητες που να σχετίζονται με τυχερά παιχνίδια.
Τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού που έχουν επιφορτιστεί με την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs εργάζονται με ασφυκτικές προθεσμίες αφού ήδη έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο τον περασμένο μήνα. Αν και ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Ε. Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για επέκταση του δωδεκάμηνου χρονικού περιθωρίου που έχει ο ΟΠΑΠ για την αξιοποίηση των 16.500 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρόθεση της διοίκησης είναι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012 να βρίσκονται σε λειτουργία τα πρώτα gaming halls. Προϋπόθεση, βέβαια, για αυτό είναι να πειστεί η πλειοψηφία των πρακτόρων του Οργανισμού για τα οφέλη του προτεινόμενου μοντέλο αξιοποίησης των VLTs, το οποίο προβλέπει τον πλήρη διαχωρισμό των gaming halls από τα παραδοσιακά πρακτορεία του οργανισμού και εναλλακτικά την προσφορά παιγνιομηχανημάτων σε μεγάλα πρακτορεία με τη δημιουργία ειδικού χώρου για τα VLTs, προτάσεις που η γενική συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ δεν αποδέχθηκε. 

Οι πράκτορες, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της αρχικής πρότασης της ΟΠΑΠ σχετικά με την ανάπτυξη των VLT΄S, επιθυμούν την εισαγωγή του συνόλου των 16.500 παιχνιδομηχανημάτων που δικαιούται ο ΟΠΑΠ μέσα στα πρακτορεία και μόνο για τα συμφέροντα των πρακτόρων, με προμήθεια επί της μικτής κερδοφορίας όπως και στα υπόλοιπα αριθμολαχεία. Παράλληλα, αποφάσισαν τη διεκδίκηση και των υπόλοιπων 18.500 VLTs μέσω των πρακτόρων. 

Κάτι τέτοιο βέβαια απορρίπτεται από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ που υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών θα ναρκοθετηθεί. Έτσι, στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προσέγγιση των πρακτόρων με στόχο την εξεύρεσης κοινής αποδεκτής λύσης 

Τέλος, σε επίπεδο προμήθειας των VLTs, η διοίκηση έχει ολοκληρώσει τις επαφές της με γνωστές εταιρείες του χώρου -μεταξύ των οποίων η αυστριακή Novomatic (Αυστρία), η ιταλική Spielo, η ελληνική Intralot, η γερμανική Gauselmann και η βρετανική Inspired - από τις οποίες θα γίνει η τελική επιλογή των προμηθευτών-συνεργατών. Πρόθεση του Οργανισμού είναι η μίσθωση των παιγνιομηχανημάτων ώστε να διαθέτει ευελιξία αντικατάστασής τους με πιο σύγχρονα μοντέλα και 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου