Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Κρίσιμος ο Ιανουάριος για την αναπτυξιακή πορεία του


Κρίσιμος μήνας είναι ο Ιανουάριος, όπως και όλο το 2012 για τη δρομολόγηση των νέων επιχειρηματικών σχεδίων του ΟΠΑΠ, καθώς σήμερα όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.

Προτεραιότητα για την ΟΠΑΠ είναι η αναπτυξιακή της πορεία και σήμερα προχωρούν σε όλους τους τομείς πυρετώδεις διαδικασίες για την ολοκλήρωση διαγωνισμών και την υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης στο internet, αλλά και στα VLT's.
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η αξιολόγηση και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση, ενώ μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αναμένονται οι προσφορές και του διαγωνισμού για τη διαφήμιση.
Ταυτόχρονα τον Ιανουάριο αναμένεται να καλέσει το υπουργείο Οικονομικών τους συμμετέχοντες που περνάνε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τα κρατικά λαχεία και το Ξυστό, προκειμένου να διεκδικήσει την άδεια διαχείρισής τους για τα επόμενα 12 χρόνια, ενώ η εταιρεία θα συμμετάσχει και στο διαγωνισμό για το ιντερνετικό στοίχημα και αναμένει τη σχετική προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ετοιμάζεται ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 να «ανεβάσει» τα υφιστάμενα παιχνίδια της στο site της και από εκεί να τα διαθέτει στους παίκτες μέσω του διαδικτύου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που γίνεται μέσω των πρακτορείων έως σήμερα, δηλαδή με διασφάλιση της προμήθειας των πρακτόρων.

Διαβουλεύσεις
Οσον αφορά τα VLTs, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των πρακτόρων και να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα διανεμηθούν τα μηχανήματα στα πρακτορεία ή σε ομάδες πρακτόρων. Σε συμπράξεις έξι πρακτόρων και άνω, ο ΟΠΑΠ θα συμμετάσχει με ένα ποσοστό 50% στη χρηματοδότηση, για 2 έως 5 στο 40% και σε μεμονωμένους πράκτορες με 25%.

Επίσης θα γίνουν και 600-700 Halls δηλαδή, αίθουσες παιχνιδιών των 120 τ.μ. υπό την εποπτεία του ΟΠΑΠ και με τη συμμετοχή των πρακτόρων. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΑΠ διαθέτει τη μοναδική άδεια για τα 35.000 VLTs, τα οποία θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος του 2013. Η εταιρεία έχει υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2012 να προκηρύξει τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των υποπαρόχων που θα αναλάβουν τη δημιουργία των χώρων για τα 18.500 VLT's.
Οσον αφορά την πορεία των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τέταρτο τρίμηνο είναι αυξημένα τα έσοδά τους σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα του έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου