Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΡΟΠΟ                                                        ΠΡΟΣ: ΠΟΕΠΠΠ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                Αρ. Πρωτ. .................

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29-11-2011


ΘΕΜΑ:”ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ”


Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζουμε ότι εσείς προσωπικά έχετε κατά κόρον ασχοληθεί με το πρόβλημα πολλών συναδέλφων μας πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι, ενώ επί χρόνια ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν επιπλέον αναδρομικά για χρονικό διάστημα που για κάποιους ξεπερνά τη δεκαετία εισφορές ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και στον ΟΑΕΕ.

Γνωρίζουμε επίσης
και τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτετε λόγω της πληθώρας των ζητημάτων που έχετε αναλάβει προς επίλυση το τελευταίο διάστημα.

Δεν θα σας απασχολούσαμε κύριε Πρόεδρε τη δεδομένη στιγμή με ένα ζήτημα που ασφαλώς και δεν αφορά το σύνολο των πρακτόρων αλλά ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτών που αγωνίζεται για την επιβίωσή του στην απομακρυσμένη περιφέρεια.

Σεβόμαστε τον καθημερινό αγώνα που δίνετε για να κερδίσετε μάχες σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο όπως επίσης και τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει για να προσεγγίσετε τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να ζητήσετε κάποια λύση του προβλήματος που αφορά τους πρωην ασφαλισμένους στον ΟΓΑ πράκτορες.

Όπως και εσείς έχετε ήδη επισημάνει σε προγενέστερο δελτίο τύπου, η καταβολή των ποσών που ζητούνται από τον ΟΑΕΕ, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε πρακτικά εφικτό, διότι οι συνάδελφοι αδυνατούν ν’ αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, όταν ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας της επιχείρησής τους. Αν δεν δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα και μάλιστα διά της νομοθετικής οδού, θα δημιουργηθεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, καθώς οι εν λόγω συνάδελφοι δεν μπορούν ούτε να πάρουν σύνταξη ούτε να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους.

Επιπροσθέτως η παρατεταμένη αναμονή από την πλευρά των πρακτόρων όλο αυτό το διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν επιστολές από το ΟΑΕΕ, στις οποίες λόγω προσαυξήσεων το ποσό που ζητείται κάθε φορά να διογκώνεται σε δυσθεώρητα ύψη καθιστώντας το μη καταβλητέο, αλλά και η οποιαδήποτε προσπάθεια ρύθμισης της καταβολής των εκάστοτε ποσών σε δόσεις, σε συννενόηση με το ταμείο, να καθιστά μη δυνατή την πληρωμή των υπέρογκων μηνιαίων δόσεων που ζητούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητάμε για άλλη μία φορά να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και να πιέσετε για μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, για να βρεθεί από κοινού μία δίκαιη, οριστική και ρεαλιστική λύση στο παραπάνω πρόβλημα.


Μετά τιμής

Για το Σωματείο Πρακτόρων ΠΡΟΠΟ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Γεν. Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος

                                  ΜΗΤΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου