Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ

Είναι κάποιες φορές που ενώ έχεις βάλει στο μυαλό σου το βασικό κορμό μιας σκέψης για το πως θα παρουσιάσεις έναν άνθρωπο, όταν καθίσεις μπροστά στη οθόνη του Η//Υ δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις.
Η προσωπικότητα του Βασίλη Μπατάρα αποτελεί πρότυπο ηθικής και παραδειγματίζει όλους εμάς. Η παρουσία και η δράση του ξεχωρίζουν  και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Υπηρέτησε ενεργά το συνδικαλισμό από όλες τις θέσεις για  συνεχόμενες θητείες. Έζησε πρωταγωνιστικά τα συνδικαλιστικά δρώμενα πέραν της εικοσιπενταετίας. Είχε την τύχη σε αυτή τη διαδρομή να γνωρίσει και να συνεργαστεί με κορυφαίους συνδικαλιστές από όλους τους συνδικαλιστικούς χώρους και από όλη την Ελλάδα. Διδάχτηκε πολλά απ’ αυτούς και στην πορεία έμαθε πολύ περισσότερα. Στη μακρόχρονη συνδικαλιστική του διαδρομή οφείλω να πω ότι έμεινε πιστός στις αρχές του ανεξάρτητου δημοκρατικού και διεκδικητικού συνδικαλισμού, δεν αγκυλώθηκε σε στείρες αντιπαραθέσεις και δεν αγκιστρώθηκε σε σκοπιμότητες.
  Έχοντας ως αρχή του ότι «το σεβασμό και την εκτίμηση τα εμπνέεις και δεν τα επιβάλεις»,  στη Διοικητική του διαδρομή πορεύτηκε με τις  αρχές  της ισονομίας και της δικαιοσύνης, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, ερμηνεύοντας τις περισσότερες φορές το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου και πάντα υπέρ των συναδέλφων. Χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο,  χειρίστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα θέματα  και θεωρώ ότι έδωσε τις πρέπουσες λύσεις. Στάθηκε πάντα δίπλα στη χαρά του κάθε συναδέλφου και κυρίως συμπόνεσε και συμπαραστάθηκε σε αυτούς που είχαν ανάγκη.
   Δύναμή του η γνώση, η πολύπλευρη ενημέρωση, η υπομονή,  η δύναμη των επιχειρημάτων, ο δημοκρατικός διάλογος και προπαντός  η κοινή λογική που πιστεύω πως είναι και το ζητούμενο της εποχής μας. Στη διαδρομή του αυτή είχε με όλους προσωπική σχέση και συνεργασία. Με  πολλούς μάλιστα από εμάς πορεύτηκε και αγωνίστηκε για τις ίδιες αρχές, αξίες και στόχους. Νιώσαμε χαρές αλλά και πίκρες.
    Με βαθιά συγκίνηση, σε αποχαιρετούμε και  σου ευχόμαστε  κάθε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία. Σε διαβεβαιώνουμε ότι και έξω από την επαγγελματική σου πλέον ενασχόληση θα σε νοιώθουμε πάντα συνάδελφο και με τις γνώσεις και με την εμπειρία σου θα συνεχίσουμε την παρακαταθήκη σου  για να προσφέρουμε ενεργά μέσα στην κοινωνία  για ένα  καλύτερο μέλλον  για τα πρακτορεία μας αλλά και των οικογενειών μας.
Να είσαι πάντα καλά.
Καλά γεράματα………………………

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου