Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με αποτέλεσμα οι πράκτορες να επιμείνουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Βασικό αίτημα των πρακτόρων ήταν να μην προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων- Εξόδων. Το υπουργείο υποστηρίζει πως όλοι οι επαγγελματίες τηρούν βιβλία αλλά και εκτιμά ότι μέσω της διαδικασίας αυτής θα υποχρεούνται οι συναλλασσόμενοι με τους πράκτορες να εκδίδουν τιμολόγια.

Οι πράκτορες με τη σειρά τους αναφέρουν ότι τα έσοδά τους είναι βεβαιωμένα από το ίδιο το Δημόσιο και δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, ο μοναδικός συναλλασσόμενος μαζί τους είναι ο ΟΠΑΠ και επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να τηρούν βιβλία καθώς το κράτος δεν δέχεται να περνούν στα έξοδα οι ζημιές τους (π.χ. επιστροφή απούλητων λαχείων, ακύρωση εντολών κ.ά.), στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.

ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΕΠΊΣΗΜΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου