Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑ

Άρθρο Τσιμπίδα της Πέμπτης 10/6/2010

Ο ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ Φτάνει η υποκρισία…
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε κάποια σημαντική θετική εξέλιξη στο θέμα των αιτημάτων της ΠΟΕΠΠΠ. Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω πως μέχρι σήμερα Πέμπτη το βράδυ, έστω και την τελευταία ώρα, η Πολιτεία θα έχει κοιτάξει με προσοχή το θέμα με τα βιβλία εσόδων – εξόδων και πως
 θα εξαιρέσει τους πράκτορες από την επιβολή τους και την άδικη αυτή φορολόγηση. Αλλά και πως η ΟΠΑΠ θα δώσει τις διαβεβαιώσεις κι εγγυήσεις πως θα κοιτάξει να κάνει πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και πως θα βρει τον τρόπο να ασφαλίσει τα χρήματα που εισπράττουν τα πρακτορεία. Κι όταν λέμε διαβεβαιώσεις, επίσημες, με χαρτιά και… βούλες όπως λέγαμε παλιά, γιατί από διαβεβαιώσεις και λόγια του αέρα έχουμε χορτάσει μήνες τώρα.

Το σημερινό σημείωμα όμως δεν έχει ακριβώς ως θέμα την απεργία, η οποία απεργία να είστε σίγουροι πως αν τελικά γίνει θα έχει… 200% επιτυχία! Και λέω 200% γιατί σε αυτή θα συμμετάσχουν και οι παίκτες, με τον δικό τους τρόπο. Αποχή από τα ελάχιστα πρακτορεία των απεργοσπαστών, αλλά κι αποχή απ’ όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να «αρπάξουν» πελάτες που δεν τους ανήκουν! Πελάτες που δεν πρόκειται να πέσουν στα «χέρια» τους ούτε στον… αιώνα των άπαντα! Γι αυτό ας μην τρίβουν τα χέρια τους όσοι περιμένουν να εκμεταλλευτούν αυτή την απεργία για να γεμίσουν τα ταμεία τους! Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παικτών ξέρει να εκτιμά τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι κι ειδικά οι πράκτορες! Έναν αγώνα που γίνεται και για τα δικά τους αιτήματα και να είσαστε όλοι σίγουροι πως οι παίκτες, όχι μόνο θα συμπαρασταθούν ψυχολογικά στον αγώνα των πρακτόρων, αλλά και πως θα πουν «ΟΧΙ» και σε όσους θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τραγική κατάσταση, στην οποία έχουμε οδηγηθεί σήμερα.

Όπως σας είπα όμως, το σημερινό σημείωμα έχει άλλο θέμα! Κι αυτό το θέμα δεν είναι άλλο από την υποκρισία που ζει και βασιλεύει στον τόπο μας. Μία υποκρισία που πρέπει επιτέλους κάποιος να έχει το θάρρος να τη βγάλει στη φόρα και να εκθέσει όλους όσους δημιουργούν προβλήματα σ’ ένα δίκαιο αγώνα και βάζουν εμπόδια στην επιτυχία του. Διαβάζω λοιπόν τις τελευταίες μέρες, πως οι πράκτορες με την απεργία τους θα οδηγήσουν τους παίκτες στο ιντερνετικό στοίχημα και στο παράνομο!!! Καλά, δεν ντρέπεστε καθόλου; Δεν έχετε τσίπα πάνω σας; Ξέρετε από πότε… ανθεί το ιντερνετικό και το παράνομο στοίχημα στη χώρα μας; Από το 1994 κύριοι! Από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ! Ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, τέσσερα χρόνια αργότερα, έγινε της… Γαλλίας! Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Όταν τόσα χρόνια ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ φώναζαν γι αυτή την κατάσταση, εσείς που ήσασταν; Μήπως τα… χώνατε κι εσείς στο ίντερνετ και στο παράνομο, εκεί που… μοιράζουν χρήματα ντε, και γίνατε πλούσιοι από τις… επιτυχίες σας και τώρα δεν… καταδέχεστε την ΟΠΑΠ και τα πρακτορεία της; Τέρμα η υποκρισία, σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος! Η απεργία των πρακτόρων σπρώχνει τους παίκτες στο παράνομο; Έχετε μπει ποτέ μέσα σε πρακτορείο; Έχετε πάρει κουπόνι στα χέρια σας; Έχετε προσπαθήσει να παίξετε στοίχημα και να σας λέει ο πράκτορας «δυστυχώς κύριε οι αγώνες αυτοί είναι φραγμένοι»; Λοιπόν; Ποιος σπρώχνει τους παίκτες στο ίντερνετ και στο παράνομο βρε υποκριτές; Σε ποιους τα πουλάτε αυτά; Μόνο στους εαυτούς σας! Γιατί όποιος γνωρίζει τον χώρο το δικό μας, γνωρίζει και το ποιος φταίει γι αυτή την κατάσταση.

Λέτε να θέλουν να χάσουν οι πράκτορες χρήματα με την απεργία αυτές τις δύσκολες μέρες; Λέτε να θέλουν να δημιουργήσουν οι πράκτορες προβλήματα στους παίκτες; Αλλά δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Ως εδώ! ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ οι πράκτορες να καταφύγουν στη λύση της απεργίας. Και ας μην τρίβουν τα χέρια τους τα αφεντικά σας πως θα καταφέρουν να πάρουν κι άλλους παίκτες από τα πρακτορεία. Αυτοί που έχουμε απομείνει στα πρακτορεία, πείτε μας ρομαντικούς, πείτε μας όπως θέλετε, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος μαζί με τους πράκτορες και θα νικήσουμε.

Γιατί εμείς και γνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε! Και γνωρίζουμε το ποια είναι η ΟΠΑΠ και τι δυνατότητες έχει, αλλά γνωρίζουμε και το ότι πουθενά δεν χαρίζουν χρήματα και κανείς δεν θα μας κάνει πλούσιους, όπως γράφετε και υπόσχεστε, «ηρωικώς μαχόμενοι» να «απελευθερώσετε την αγορά» και να κάνετε κάθε σπίτι κι ένα μικρό καζίνο! Και δεν ξεχνάμε το ότι τα γήπεδα που παίζουν μπάλα οι ομάδες μας τα έχει φτιάξει η ΟΠΑΠ με τα χρήματά ΜΑΣ, οι φανέλες των ομάδων μας γράφουν πάνω τους ΟΠΑΠ, τα παιδιά μας παίζουν μπάσκετ σε γήπεδα που έχει φτιάξει πάλι η ΟΠΑΠ!

Όχι κύριοι! Εμείς, πράκτορες και παίκτες δεν θα το «βάλουμε στα πόδια» και δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε για να φέρουμε την ΟΠΑΠ στο σημείο που πρέπει και της αξίζει! Εμείς θα πολεμήσουμε, πράκτορες και παίκτες για μία ΟΠΑΠ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Έστω με αυτό το μικρό κομμάτι, το 35% που έχει απομείνει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου! Κι εσείς πηγαίνετε όπου θέλετε, πηγαίνετε να σας κάνουν… πλούσιους οι παράνομοι, αλλά τουλάχιστον σταματήστε την υποκρισία και μην δημιουργείτε εμπόδια σε ένα τίμιο αγώνα!

Μακάρι η απεργία να μην γίνει, με την επίλυση των αιτημάτων μας, για το καλό όλων μας. Αν τελικά γίνει, θα σταθούμε δίπλα στους πράκτορες και θα νικήσουμε! Για αυτό να είστε σίγουροι και… προετοιμασμένοι! Γιατί αυτή η απεργία γίνεται για να φτιάξει, για να δημιουργήσει, δεν γίνεται για να γκρεμίσει! Και αυτή η νίκη, θα πάψει αυτόματα και το λόγο ύπαρξης στη χώρα μας των παράνομων. Γιατί όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, η ισχυρή ΟΠΑΠ, αυτή που ονειρευόμαστε πράκτορες και παίκτες, τους έχει όλους αυτούς που υπόσχονται να μας κάνουν πλούσιους, για… κολατσιό! Θα τα πούμε όμως για όλα και για όλους μετά την απεργία!

Υ.Γ.: Ο κ. Κλωνάρης δεν χρειάζεται λόγια. Συμπαράσταση χρειάζεται…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου