Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Βροχή» τα εξώδικα από υποψήφιους πράκτορες VLTs


Με αυξανόμενο ρυθμό φθάνουν πλέον στα γραφεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τα εξώδικα κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Αντώνη Στεργιώτη. Αποστολείς, υποψήφιοι πράκτορες των παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ που απειλούν με αγωγές, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για επενδύσεις ως 100.000 ευρώ από τον καθέναν τους οι οποίες χάνονται, καταδικάζοντας τους σε οικονομική καταστροφή και ανεργία. Αιτία το «πάγωμα» της επένδυσης από τον ΟΠΑΠ, λόγω της αιφνιδιαστικής τροποποίησης του κανονισμού  για τα VLTs, που ανέτρεψαν τον σχεδιασμό όσων ίσχυαν τον Μάρτιο και βάσει των οποίων είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο.

Όπως αναφέρεται σε ένα από τα εξώδικα «η αιφνιδιαστική από μέρους σας τροποποίηση , δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία των καταστημάτων και στην ουσία καθιστά  την επένδυσή μας οικονομικά ασύμφορη και την όλη επιχειρηματική μας δραστηριότητα μη οικονομικά βιώσιμη, ενώ, όπως γνωρίζετε, ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε «πάγωμα» του ανοίγματος των καταστημάτων, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την κερδοφορία αυτών».


«Πυρά» στον εκλεκτό του Βαρουφάκη


Τα πυρά των υποψηφίων πρακτόρων συγκεντρώνει ο εκλεκτός του Γιάνη Βαρουφάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχουν κι Εποπτείας Παιγνίων, Αντώνης Στεργιώτης, με πρωτοβουλία του οποίου μεταβλήθηκε εν μια νυκτί ο κανονισμός για τις παιγνιομηχανές και θεσπίστηκαν νέες προδιαγραφές, λίγα 24ώρα πριν λειτουργήσουν επισήμως τα πρώτα πρακτορεία VLTs στην Ελλάδα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια δημόσια διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων και δη του ΟΠΑΠ.

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα από εξώδικο υποψηφίου πράκτορα VLTs ο οποίος αναφέρει «σας δηλώνουμε ρητά ό,τι επειδή μέχρι σήμερα υφιστάμεθα μεγάλη οικονομική ζημία τόσο με τους όρους και τα νέα δεδομένα που θέτει η απόφασή σας της 5ης Ιουνίου, όσο και από την απόφαση του ΟΠΑΠ να «παγώσει» την λειτουργία των άνω καταστημάτων, θα προβούμε στην έγερση σχετικής αγωγής ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».


Καταγγέλλουν «ύποπτους» διορισμούς


Οι υποψήφιοι πράκτορες ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, ενώ έχουν ήδη ζητήσει, από τον Ιούλιο, κυβερνητική παρέμβαση, μεταξύ άλλων και για την σύνθεση της Επιτροπής που εποπτεύει τον ΟΠΑΠ και κατ΄  επέκταση την εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ επένδυση των παιγνιομηχανών, κάνοντας λόγο για περίεργες προσλήψεις από τον Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος τοποθέτησε ως ελεγκτές  του ΟΠΑΠ τον πρώην συνεργάτη του, δικηγόρο Δημήτρη Παναγέα, ο οποίος τυγχάνει κουμπάρος άλλου μέλους της Επιτροπής, του κ. Σοφοκλή Αλιφιεράκη. Το οξύμωρο: ότι και οι δύο  νυν επόπτες του ΟΠΑΠ, είναι πρώην εργαζόμενοι στον Οργανισμό, με τον οποίο έχουν ανοιχτές δικαστικές διαμάχες, με αξιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου