Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνής πιστοποίηση του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. πιστοποιήθηκαν πρόσφατα από τον διεθνή οργανισμό World Lottery Association (WLA) για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Πρόκειται για τις μοναδικές ελληνικές εταιρίες που έχουν λάβει πιστοποίηση Επιπέδου 3, με ανώτατο το Επίπεδο 4, ως επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ομίλου ΟΠΑΠ στην προστασία του καταναλωτή, αποτελώντας έτσι οργανισμό-πρότυπο στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.


Ο Όμιλος ΟΠΑΠ επιβραβεύεται από το WLA για τον συνεπή σχεδιασμό και την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Με γνώμονα τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους, και τους συνεργάτες του ο Όμιλος ΟΠΑΠ εξακολουθεί να θεσπίζει οικειοθελώς κανόνες και να αναλαμβάνει αυστηρές δεσμεύσεις, επιδιώκοντας να κρατήσει ζωντανή τη χαρά του παιχνιδιού.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των πρακτόρων καθώς και του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας, την απαιτούμενη σήμανση στα πρακτορεία και διαφημιστική προβολή, τη διάθεσή ενημερωτικού υλικού, καθώς και την στήριξη μέσω της αποκλειστική γραμμή βοήθειας 1114 του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Καμίλ Ζίγκλερ δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το World Lottery Association επιβράβευσε τη στρατηγική μας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Η πιστοποίηση μας, επιβεβαιώνει ότι οι αξίες της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της καινοτομίας αποτελούν κομμάτι του DNA μας και αντανακλώνται στην καθημερινή μας λειτουργία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν υπεύθυνα το παιχνίδι».

WLA
Το World Lottery Association αποτελείται από εταιρείες - μέλη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και εφαρμόζουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής υπευθυνότητας στο πλαίσιο των αρχών Υπεύθυνου Παιχνιδιού, εστιάζοντας κυρίως σε αξίες όπως η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα, ο επαγγελματισμός και η καινοτομία. Οι εταιρείες-μέλη του φορέα, όπως η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., καλούνται να δεσμευτούν έμπρακτα στην τήρηση αυτών των αρχών βάσει σχετικής πιστοποίησης που λαμβάνουν σε 4 στάδια.

Η αξιολόγηση της υποψηφιότητας κάθε εταιρείας για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πραγματοποιείται από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών και η απόκτησή της δείχνει πόσο επιτυχημένα είναι στην πράξη τα προγράμματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζονται, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου