Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

O ΟΠΑΠ ανανεώνει το "Πάμε Στοίχημα"

Σε εφαρμογή θέτει ο ΟΠΑΠ το πλάνο ανανέωσης του "Πάμε Στοίχημα”. Tο παιχνίδι, διαχρονικά από τα δημοφιλέστερα και μια από τις κύριες πηγές εσόδων και κερδοφορίας για τον Οργανισμό, εμπλουτίζεται με νέα αθλήματα/πρωταθλήματα και, κυρίως, με νέους τύπους στοιχηματισμού, αυξάνοντας αισθητά τις διαθέσιμες παικτικές επιλογές.

Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό του Οργανισμού μεσα στο επόμενο δεκαήμερο, πιθανόν στις 21 Αυγούστου, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα πρακτορεία το νέο Πάμε Στοίχημα. Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν στην αισθητή αύξηση του αριθμού των γεγονότων και στοιχημάτων (αύξηση έως και 4.999 κωδικούς), στην νέα περιοχή βασικών αλλά και ειδικών στοιχημάτων η οποία θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί όλα τα νέα στοιχήματα τα οποία θα προσφερθούν (εμπλουτισμός του κουπονιού), ενώ θα υπάρχει και εμφανής επιλογή του ποσού του στοιχηματισμού (προβλέπεται δυνατότητα επιλογής είτε ποσού στοιχηματισμού σε ευρώ είτε πολλαπλασιαστή δελτίου).

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές των παικτών και να εμπλουτίσει την παλέτα των προσφερόμενων στοιχημάτων, ειδικών και μη (Under / Over, ημίχρονο με τα περισσότερα γκολ, goal/no goal 1ο Ημίχρονο, κόρνερ τριπλής επιλογής κ.α.). Πέρα από το έντυπο δελτίο, το κουπόνι αποκτά νέα χαρακτηριστικά (περισσότερα βασικά στοιχήματα με αποδόσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. περισσότερα ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, πιο γρήγορη και εύκολη αναζήτηση αθλημάτων και γεγονότων), ενώ αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και για το ηλεκτρονικό κουπόνι στο site του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Άνοιξη, ο Οργανισμός είχε προχωρήσει στην αλλαγή της της τιμής της στήλης για το "Πάμε Στοίχημα”, ώστε οι παίκτες να μπορούν να στοιχηματίζουν με μεγαλύτερη ευκολία σε ακέραια ποσά (1, 2, 5 ευρώ κλπ), καθώς επίσης και να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το ποσό που θα κερδίζουν. Στόχος παράλληλα ήταν να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των παικτών και για ορισμένα συστήματα του "Πάμε Στοίχημα" που λόγω της προηγούμενης τιμής στήλης, δεν έβγαζαν εύκολα πονταρίσματα σε ακέραια ποσά.

Οι δρομολογούμενες αλλαγές αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τον τζίρο του παιχνιδιού που πέρυσι διαμορφώθηκε στα 1,52 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 21% σε σχέση με το 2013. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της συνεχούς ποιοτικής αναβάθμιση του παιχνιδιού και την αύξηση του live betting, τα έσοδα του παιχνιδιού στο πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκαν για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του "Πάμε Στοίχημα” παρουσίασαν αύξηση 7,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2015, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου το 2014.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και για το ΚΙΝΟ, με περισσότερες επιλογές (έξι περιοχές αντί για τέσσερις, ακόμα περισσότερες επιλογές στον πολλαπλασιαστή με την προσθήκη του 11 και του 30, περισσότερες συνεχόμενες κληρώσεις με την προσθήκη του 400).

Κορυφαία επιλογή

Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου ( ο όμιλος ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσμα πρώτου εξαμήνου στις 27 Αυγούστου), οι αναλυτές έχουν ήδη αρχίσει να αξιολογούν τα νέα δεδομένα.

Σε πρόσφατο report της Eurobank Equities (G.RE.CO. - Gaming, Retail, Consumer) η μετοχή του ΟΠΑΠ ανακηρύσσεται ως η κορυφαία επιλογή της χρηματιστηριακής εταιρείας για τους τρεις αυτούς κλάδους. Η AXEΠΕΥ αναφέρει πως επιλέγει (με τιμή-στόχο τα 10 ευρώ και σύσταση "αγορά”) τη μετοχή του ΟΠΑΠ καθώς αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό περιορισμούς από τα capital controls (λ.χ. Εισαγωγές κ.α.). Οι αναλυτές της Eurobank Equities σημειώνουν πως αν υπόκειται σε "ρυθμιστικό ρίσκο” (λ.χ. VLT), εκτιμάται πως η κυβέρνηση θα "συνθηκολογήσει” στην πίεση που ασκείται για ένα περισσότερο εκλογικευμένο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των VLTs, ώστε να διασφαλίσει μια νέα πηγή εσόδων για τα κρατικά ταμεία (σ.σ. από τη φορολόγηση των παιγνιομηχανημάτων).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου