Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δείτε τις αλλαγές στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Ο νέος Κανονισμός αλλάζει τα δεδομένα για τα business plan αφού θέτει όριο απωλειών, μειώνει στο 1/5 το ανώτερο τζακ ποτ, μειώνει το ωράριο λειτουργίας, τις ώρες ανά παίκτη και κυρίως επιτρέπει φορολογικούς ελέγχους...
Ο νέος Κανονισμός προβλέπει υποχρεωτική αναγραφή του ΑΦΜ στην κάρτα παίκτη και θέτει μέγιστο όριο απώλειας για κάθε παίκτη ανά ημέρα τα 80 ευρώ. 
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος Κανονισμός (που είναι ακόμη ανηρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ), δεν όριζε όριο απωλειών ανά ημέρα (προέβλεπε ότι το ορίζει μόνος του ο παίκτης) ενώ έθετε όριο ανά συνεδρία τα 80 ευρώ, ποσό που ο νέος Κανονισμός το μειώνει στα 20 ευρώ. Επίσης στον προηγούμενο Κανονισμό δεν υπήρχε η απαίτηση για αναγραφή του ΑΦΜ στην κάρτα παίκτη, μια αλλαγή που αποσκοπεί στη διασταύρωση των οικονομικών δεδομένων του παίκτη, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μειώσει την ελκυστικότητα του παιχνιδιού.
Η περιοριστική πολιτική στα τυχερά παιχνίδια που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης και ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Α. Στεργιώτης γίνεται πράξη με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος Κανονισμός.
Ο νέος Κανονισμός μειώνει (σε σχέση με τον προηγούμενο Κανονισμό που αντικατέστησε) το μέγιστο χρόνο παιγνίου στις 10 ώρες την εβδομάδα και τις 32 το μήνα (από 12 ώρες/εβδομάδα και 40/μήνα) και μειώνει και το ωράριο λειτουργίας.
Μειώνεται το ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων με Παιγνιομηχανήματα Τυχερών Παιγνίων τύπου B΄ και ΣΤ΄ καθώς πρέπει να προσδιορίζεται εντός των ορίων από τις 10.00 μέχρι τις 24.00 για τις καθημερινές (ήταν με τον προηγούμενο Κανονισμό 9.00-02.00) ή, εάν πρόκειται για ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο ή παραμονή επίσημης αργίας, από 10.00 μέχρι 02.00 της επομένης (ήταν 9.00-04.00).
Ο νέος Κανονισμός (άρθρο 28.6) μειώνει το μέγιστο Jackpot Καταστήματος το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. (από 100.000 ευρώ σύμφωνα με τον προηγούμενο Κανονισμό 10/3/2015).
Επίσης με το άρθρο 42.4.4 προβλέπεται ακόμη ένας περιορισμός, ότι δεν χορηγείται πιστοποίηση τύπου Β' σε καταστήματα που απέχουν από τα ήδη λειτουργούντα καζίνο απόσταση ίση ή μικρότερη των πέντε (5) χιλιομέτρων, που υπολογίζεται σε ευθεία γραμμή.
Στις υπόλοιπες αλλαγές του νέου Κανονισμού είναι το άρθρο 21, που προβλέπει ότι πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμο από την ΕΕΕΠ το αρχείο με τις καταγγελίες του κοινού που θα τηρούν ο Φορέας Εκμετάλλευσης και οι Παραχωρησιούχοι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου