Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΠΑΠ



Ακόμη ένα βήμα στον πλήρη μετασχηματισμό της ΟΠΑΠ Α.Ε υλοποιεί η διοίκηση του Οργανισμού, ενεργοποιώντας τια διαδικασίες για την υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους - με σύμβαση αορίστου χρόνου – της θυγατρικής ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε.

Στην ενημερωτική επιστολή που υπογράφεται από τον διευθύνονται σύμβουλο του Οργανισμού Καμίλ Ζιγκλέρ αναφέρεται πως ο όμιλος προχωρά σε περαιτέρω αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και λειτουργιών του, θέτοντας σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, στο πρώτο στην ιστορία του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό, υφιστάμενες υπηρεσίες θα κεντροποιηθούν και ιδιαίτερα οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (κλητήρες, επιμελητές, καθαριστές, οδηγοί, εργατοτεχνίτες, ασφάλεια κλπ) θα καταργηθούν.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου το μεσημέρι. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και η εταιρεία έχει το δικαίωμα να απορρίψει την αίτηση. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με συνεχή υπηρεσία στην εταιρεία πάνω από 18 μήνες κατά τις 30 Ιουνίου 2014. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν την νόμιμη αποζημίωση καθώς και επιπλέον μισθούς (θα καθοριστούν με ηλικιακό κριτήριο) που ξεκινούν από 12 για τους εργαζόμενους κάτω των 32 ετών, έως και 21 μισθούς για τους εργαζόμενους ηλικίας 49 – 55 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την παροχή πλήρους φάσματος υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις επιχειρησιακές λειτουργίες και ανάγκες της μητρικής. Γρήγορα έφθασε να απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνταν υπό εντελώς διαφορετικό καθεστώς και χωρίς το σύνολο των παροχών που απολάμβαναν οι μόνιμοι εργαζόμενοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του ομίλου, στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 στην ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών απασχολούνταν 653 εργαζόμενοι, σε σύνολο 910 εργαζομένων. Τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει δεκάδες εργαζόμενοι, κυρίως από τη μητρική, λαμβάνοντας υψηλότατες αποζημιώσεις βάσει των προβλεπόμενων από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η ισχύς της οποίας εξέπνευσε και δεν ανανεώθηκε.

Σημειώνεται, τέλος, πως πρόσφατα ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε με στελέχη που διαθέτουν σημαντική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Μαίρη Νικολαϊδου, νυν Επικεφαλής Διοικητικής Μονάδας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται να υλοποιηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες στους επόμενους μήνες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου