Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τυχερά παιχνίδια: Απελευθέρωση στο Ιντερνετ... στα μέτρα του ΟΠΑΠ


Ενα ιδιαίτερα προνομιακό για τον ΟΠΑΠ περιβάλλον διαμορφώνεται λίγους μήνες πριν την επίσημη ανάπτυξή του στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών στο ιντερνετ.

Η υπουργική απόφαση για την επιβολή υψηλού τέλους συμμετοχής του Δημοσίου στα κέρδη των υπαρχόντων διαδικτυακών εταιρειών προκειμένου να νομιμοποιηθούν, αλλάζει τα δεδομένα του κλάδου, αφού εμμέσως «αναγκάζει» όλη την αγορά του ιντερνετ να λειτουργεί με αποδόσεις ανάλογες των επίγειων παιχνδιών του ΟΠΑΠ, (70% και όχι άνω του 90% όπως είναι μέχρι σήμερα διαμορφωμένες οι επιστροφή κερδών στο ιντερνετ).

Αυτό επιτυγχάνεται με το τέλος 30% στα μικτά κέρδη και 10% στα κέρδη των παικτών που σε συνδυσμό με το νόμιμο φόρο του νομικού προσώπου, θέτει νέα δεδομένα για τη λειτουργία των διαδικτυακών εταιρειών στοιχημάτων.

Σημειώνεται ότι ενώ αντίστοιχο τέλος προβλέπει ο νόμος να επιβαρύνει και τα VLT's δεν επιβαρύνει όμως τα αριθμολαχεία του ΟΠΑΠ και το Πάμε Στοίχημα. Ετσι η απελευθέρωση του Ιντερνετ γίνεται «στα μέτρα» του ΟΠΑΠ δηλαδή με ένα τέτοιο τρόπο ώστε η νεά αγορά να μην πλήξει –με ελκυστικότερες αποδόσεις- τα υπάρχοντα παιχνίδια του Οργανισμού.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, καθώς το «παράνομο» στοίχημα όπως εκτιμάται δεν θα εκλείψει, αλλά θα αλλάξουν οι «παίκτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα γίνει πλέον πραγματικά παράνομο και όχι από επώνυμες μεγάλες και εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες πλέον απομακρύνονται από την ελληνική αγορά.

Εν τω μεταξύ ο ΟΠΑΠ είναι στην τελική υεθεί για την επιλογή του συνεργάτη με τον οποίο θα μπει στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών.Η short list στην οποία κατέληξαν και επικύρωσαν οι επικεφαλής του Οργανισμού με τους υποψήφιους συνεργάτες είναι οι εταιρείες 888 Holdings, Playtech, I2 (θυγατρική της Intralot), G2 (θυγατρική της Lottomatica), Unibet (βασική συνεργάτης της Centric), Betsson και Centrebet. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου