Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κάνει πίσω ο ΟΠΑΠ και δίνει χορηγία


Η ευρεία και επί μακρόν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Γενική Γραμματεία μάλλον θετικά αποτελέσματα είχε για το ποδόσφαιρο, καθώς παρατηρήθηκε διάθεση συναίνεσης από όλες τις πλευρές. Κυρίως δε από εκείνη του ΟΠΑΠ, προκειμένου να αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός των πρωταθλημάτων.
Επ' αυτού συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί άμεσα νέο ραντεβού,  
στο οποίο θα συζητηθούν εκτενώς η χρονική διάρκεια και το ποσό της σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και των Super League - Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής. Παρά τους ενδοιασμούς τους, οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ έδειξαν ότι συναινούν στο αίτημα, μια και προκύπτει πλέον πρόβλημα επιβίωσης των ομάδων.
Γενικά πάντως ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Ο γ.γ Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της διαιτησίας, υποστηρίζοντας ότι "υπάρχει ακόμα ανοχή προς ομάδες και παράγοντες που εκφράζουν παράπονα για ασήμαντο λόγο, χωρίς να έχει γίνει κάτι".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, έθιξε το θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λέγοντας πως "θα πρέπει να ασχολείται μόνο με τη μετοχική σύνθεση των ομάδων". Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Θανάσης Μπρίλης, υπερασπιζόμενος το έργο της Επιτροπής και σημειώνοντας πως "αν δεν ήμασταν εμείς, το ποδόσφαιρο θα είχε Μπέους, Τσακογιάννηδες και Ψωμιάδηδες, εμείς τους πετάξαμε έξω". Στην κουβέντα μπήκε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θοδωρής Κουρίδης, λέγοντας ότι "η ΕΕΑ να κλείνει τις ΠΑΕ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και όχι να μεταθέτει την ευθύνει στο ποδόσφαιρο", για να λάβει την απάντηση από τον κ.Μπρίλη ότι "εμείς δεν υποβιβάζουμε ομάδες".
Σε άλλο κομμάτι της συζήτησης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, Πέτρος Θεοδωρίδης, ισχυρίστηκε ότι "πρέπει ν' ανοίξει η κάνουλα του ΟΠΑΠ γιατί οι ομάδες δεν έχουν λεφτά ούτε για τις μετακινήσεις", ενώ ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία, αναρωτήθηκε "γιατί δεν έχουν ανοίξει οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων".
Η Super League τέλος, δια του γενικού διευθυντή της Μιχάλη Αναγνώστου, παρουσίασε την έκθεση για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση στο θέμα του αυτοδιοίκητου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου