Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΟΠΑΠ: "Στα σκαριά" business plan για VLTs – online betting

Τον προσφορότερο τρόπο για τη χρηματοδότηση ενός εξαιρετικά απαιτητικού επενδυτικού πλάνου που περιλαμβάνει τη χρονική επέκταση της σύμβασης με το δημόσιο, την απόκτηση αδειών για τα VLTs αλλά και για το Ξυστό, αναζητά η διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Επί του παρόντος, η διοίκηση Σπανουδάκη εξετάζει δύο κύριες επιλογές, τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου με τη συμμετοχή κοινοπραξίας ελληνικών και ξένων τραπεζών και αυτή της έκδοσης ομολογιακού δανείου απευθυνόμενος στις διεθνείς αγορές. Σε αυτές, εξετάζεται και η αναπροσαρμογή της μερισματικής πολιτικής του Οργανισμού (μέχρι πρότινος ήταν μια από τις μεγαλύτερες του ελληνικού χρηματιστηρίου), ώστε τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν να κατευθυνθούν προς την περαιτέρω ενίσχυση των ταμείων της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο Γ. Σπανουδάκης κατά την ενημέρωση των αναλυτών ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, και οι δύο επιλογές έχουν αντίστοιχα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους, τόσο σε ό,τι αφορά τη «διάθεση» των επενδυτικών κεφαλαίων να χρηματοδοτήσουν μια ελληνική εταιρεία, αφετέρου το κόστος του δανεισμού που θα επιτύχει ο ΟΠΑΠ δεδομένου του rating της ελληνικής οικονομίας. «Για όλα αυτά, αποφάσεις θα ληφθούν πολύ σύντομα καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι ήδη πολύ πιεστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται πως στο τέλος εξαμήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού ανερχόταν στα 607 εκατ. ευρώ.

Business plan

Σύντομα η διοίκηση του οργανισμού θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο για την επέκταση στο διαδίκτυο και τα VLTs (φρουτάκτα).

Για το πρώτο, θα εξεταστεί η περίπτωση εξαγοράς τεχνολογικού παρόχου ή ενός joint venture με στόχο τη δραστηριοποίηση στο εξωτερικό και εν συνεχεία στην Ελλάδα, ενώ για τα VLTs η αδειοδότηση αναμένεται να γίνει σε δυο φάσεις, πρώτα για τα 16.500 που θα λάβει ο ΟΠΑΠ και στη συνέχεια για τα 18.500 που ο Οργανισμός θα μπορέσει να παραχωρήσει και σε τρίτους. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει προοπτική ο ΟΠΑΠ να αναζητήσει χώρους και εκτός των πρακτορείων του για τα παιγνιομηχανήματα που θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται. Όσο για την προοπτική του Ξυστό, σαφές παραμένει το ενδιαφέρον του Οργανισμού, είναι πιθανό όμως να υπάρχει στρατηγική συνεργασία για τη διαχείριση του στιγμιαίου λαχείου. Τέλος, αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται εντός Σεπτεμβρίου και στα υφιστάμενα παιχνίδια του Οργανισμού, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων τους. Για το ΚΙΝΟ έχει αποφασιστεί η επέκταση του ωραρίου, αναμορφώνεται το Τζόκερ ενώ εισάγεται και το Live Betting στο Πάμε Στοίχημα.

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου