Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΟΠΑΠ: Στο φουλ η προετοιμασία για τα «φρουτάκια»

Για την προμήθεια των νέων μηχανημάτων, πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη τιμή.
Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ, καθώς πρέπει το επόμενο διάστημα να καταλήξει στο βέλτιστο επιχειρηματικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των VLT's (φρουτάκια), τη νέα δραστηριότητα που αναλαμβάνει βάσει του νέου νόμου για τα τυχερά παιχνίδια. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβές επιχειρηματικό σχέδιο για τη νέα δραστηριότητα και πρέπει στις επόμενες εβδομάδες να μελετηθούν και να καθοριστούν σημαντικές παράμετροι από τις οποίες εξαρτάται η αποδοτικότητά της.
Ειδικότερα, πρέπει να καθοριστούν από τον ΟΠΑΠ οι όροι για τη διανομή των 18.500 αδειών,
 ο αριθμός των αδειούχων και οι όροι συνεργασίας (ποιο θα είναι το ποσοστό κέρδους για τον ΟΠΑΠ) με αυτούς. Επίσης πρέπει να καθοριστούν και οι όροι με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα φρουτάκια και στον ίδιο τον ΟΠΑΠ, να αποφασιστεί δηλαδή, ο τρόπος διανομής των VLT's στα πρακτορεία, αν θα γίνει σε συνεργασία με τους πράκτορες, αλλά και το ποσοστό κέρδους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης του ποσοστού κέρδους των πρακτόρων από τα φρουτάκια αν συμμετέχουν και στο κόστος της απόκτησής της άδειας.
Οσον αφορά την προμήθεια των νέων μηχανημάτων, πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη τιμή.
Αποτίμηση
Το τελικό κόστος για την απόκτηση των αδειών για τα φρουτάκια, θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση σχετικής διαπραγμάτευσης, αναφέρεται από την εταιρεία.
Σημειώνεται ότι το κόστος της αντίστοιχης άδειας στην Ιταλία ήταν 10.000 ευρώ ανά μηχάνημα, ενώ η απόδοσή του ήταν 600-700 ευρώ την ημέρα. Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι η απόδοση των VLT's θα είναι σημαντικά μικρότερη, καθώς η αγορά είναι ήδη ανεπτυγμένη σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών.
Τονίζεται βέβαια ότι και πάλι, αν καταφέρει τελικά ο ΟΠΑΠ να δραστηριοποιηθεί χωρίς νομικά εμπόδια στην αγορά των VLT's, τα έσοδα της νέας δραστηριότητας θα αυξήσουν σημαντικά τα μεγέθη του.
Σύμφωνα με το νόμο σύνολο των αδειών των 35.000 μηχανημάτων θα αποκτηθούν από τον ΟΠΑΠ. Από αυτά τα 16.500 μηχανήματα θα λειτουργήσουν από την εταιρεία στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν σε υποπαραχωρησιούχους που θα τελούν υπό τον έλεγχο του οργανισμού.
Τονίζεται, ότι ο χρόνος στον οποίο θα αποφασίσει ο ΟΠΑΠ να παραχωρήσει τα υπόλοιπα μηχανήματα σε τρίτους δεν είναι δεσμευτικός και μπορεί να το κάνει αφού καθιερώσει πρώτα τη δική του παρουσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου