Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στο αυτόφωρο Τρικάλων οδηγείται σήμερα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, κατηγορούμενος για απόπειρα δωροδοκίας, μετά από καταγγελία, που έκαναν στην Αστυνομία ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χρήστος Πουρής, και ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Πλεξίδας.




Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο τερματοφύλακας και ο πρόεδρος των Τρικάλων, πήγαν χθες στις 6 το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν ότι 33χρονος, ο οποίος γνωρίζεται από 10ετίας με τον Πουρή και διαμένει στη Λιβαδειά τού τηλεφώνησε τρεις φορές, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5.30 το απόγευμα, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Λεβαδειακού και του πρότεινε να δεχτεί ποσό 20.000 ευρώ, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση στον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο μεσάζων είπε στον ποδοσφαιριστή πως αν είχε πρόβλημα με την ομάδα λόγω της μειωμένης απόδοσης, που θα παρουσιάσει, θα του έκαναν συμβόλαιο, το οποίο θα του εξασφάλιζε μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

Μετά την καταγγελία, σήμερα το πρωί, η Ασφάλεια Τρικάλων ενημέρωσε τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσει η προανακριτική διαδικασία και να συλληφθεί ο πρόεδρος του Λεβαδειακού. Πράγματι, το απόγευμα ο κ. Κομπότης συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, καθώς και σε βάρος του φερομένου ως μεσάζοντα.

Ο κ. Κομπότης από την πλευρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος του προέδρου των Τρικάλων και του τερματοφύλακα, βάσει της οποίας συνελήφθησαν και οι δύο μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά, απαλλάχθηκαν -για την συγκεκριμένη υπόθεση- με το σκεπτικό ότι η μήνυση του προέδρου του Λεβαδειακού είχε χαρακτήρα αντιπερισπασμού και στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί μόνον ο κ. Κομπότης μαζί με όλο το προανακριτικό υλικό. Ο τερματοφύλακας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας των Τρικάλων κρατήθηκε, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλη υπόθεση, αγορανομικού ενδιαφέροντος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Χθες 18/9/2010 στην υπηρεσία μας Τ.Α Τρικάλων, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα και κατήγγειλε ότι άτομο του περιβάλλοντος του προέδρου της ΠΑΕ Λεβαδειακός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξάγονταν σήμερα 19/9/2010 και ώρα 18:00 στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων έναντι τιμήματος. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προσφέρονταν να του δώσει προς τούτο το ποσό των 20.000 ευρώ και σε περίπτωση που προέκυπτε κάτι εις βάρος του την μεταγραφή του στην ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Στα πλαίσια της προανάκρισης συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, το δε άτομο που επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή αναζητείται. Κατά την διάρκεια της κράτησης του στο ΤΑ Τρικάλων υπέβαλλε μύνηση κατά των προαναφερομένων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η Εισαγ. Πλημ/κων Τρικάλων που ενημερώθηκε σχετικά παρήγγειλε να κρατηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακού και να αφεθούν ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Τρίκαλα και υποβληθεί η σχετική δικογραφία».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία αναφέρει:

«Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄& Γ΄ Εθνικής με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ομάδα της FOOTBALL LEAGUE υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δωροδοκίας παικτών της.

Κοινός στόχος είναι ένα καθαρό και αξιόπιστο πρωτάθλημα που οι αγώνες θα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Θα πρέπει άπαντες για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος να είναι φειδωλοί σε κρίσεις. Στην περίπτωση δε που υφίστανται υπόνοιες για μη ομαλή και επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, θα πρέπει αυτές να συνοδεύονται με ακλόνητα στοιχεία, διότι διαφορετικά οδηγούμεθα στο αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι στην αναταραχή και στην καχυποψία των φιλάθλων.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη και η Αθλητική Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να επέμβει καταλυτικά και όποια ομάδα ή πρόσωπο λειτούργησε παραβατικά να τύχει παραδειγματικής τιμωρίας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ καταγγέλλει την ΠΑΕ Τρίκαλα και τον πρόεδρό της για δυσφήμιση του αθλήματος. Με απαράδεκτες ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και αποσκοπούν να βλάψουν την ομάδα μας, αλλά και να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου μας κ. Κομπότη, κατασκευάστηκε ψευδή μήνυση καθ’ όλα τα πραγματικά περιστατικά της, που αφορούν στην ομάδα μας, σκιαγραφώντας δήθεν απόπειρα δωροδοκίας!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανένας ποδοσφαιριστής ή παράγοντας της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, κυρίως ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κομπότης, δεν εμπλέκεται κατ’ ουδένα τρόπο με τα άθλια σενάρια που κατασκεύασε ο εν λόγο πρόεδρος, αποσκοπώντας να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα και να αποσυντονίσει τους ποδοσφαιριστές μας.

Ήδη η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ από το μεσημέρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Τρίκαλα και του ποδοσφαιριστή Πουρή Χρήστου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου