Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αποφασίζουν για το online στον ΟΠΑΠ



Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία επιλογής από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ τεχνολογικού παρόχου-συνεργάτη, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού στο διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε έντονη κινητικότητα με στόχο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν (λόγω και της επικείμενης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που ξεκινά σε κάτι παραπάνω από 100 ημέρες, στις 12 του προσεχούς Ιουνίου στη Βραζιλία) η επιλογή από τη short list των πέντε διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή λογισμικού για τον κλάδο του online gaming/betting.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκτενείς παρουσιάσεις στο κτήριο του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι από την Playtech (έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους software για την αγορά του gaming και την G2 (το business unit του ιταλικού ομίλου Lottomatica/Gtech για διαδραστικές τεχνολογικές πλατφόρμες), μεταξύ των οποίων, αναφέρουν οι ίδες πηγές, θα πραγματοποιηθεί η τελική επιλογή βάσει των προτάσεων που κατέθεσαν.

Από τον Οργανισμό τηρείται απόλυτη σιωπή για το ζήτημα, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται σύντομα. Ενδεικτικό, πάντως, της κνητικότητας που υφίσταται είναι ότι ήδη πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες ανεπίσημες κρούσεις προς τους πράκτορες του Οργανισμού για το μείζον θέμα των προμηθειών.

VLTs – Λαχεία
Εξελίξεις όπως υπάρχουν και στα άλλα δύο μέτωπα που ο ΟΠΑΠ δίνει μάχη με το χρόνο για την έγκαιρη υλοποίηση του χρονοδιαγράμματός του, στα VLTs και στα Λαχεία-Ξυστό.

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συναντήσεις με πάνω από 20 εταιρείες που ειδικεύονται στην αγορά των VLTs, στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης ICE στο Λονδίνο. Στον ΟΠΑΠ αναμένουν τη δημοσιοποίηση από πλευράς ΕΕΕΤ του Κανονισμού Λειτουργίας (σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχει ήδη συνταχθεί), προκειμένου να προχωρήσει το σχετικό RFP (Request for Propοsition). Στόχος της διοίκησης είναι τα πρώτα VLTs να μπουν «στην πρίζα» έως το τέλος του 2014 (σ.σ. στις παρουσιάσεις της Emma Delta το πλήρες roll out είχε τοποθετηθεί χρονικά το 2015).

Από τα 35 χιλιάδες μηχανήματα για τα οποία απέκτησε τη σχετική άδεια ο ΟΠΑΠ, τα 16.500 θα λειτουργούν μέσω του δικτύου της εταιρείας και τα υπόλοιπα 18.500 από 4-10 αναδόχους, από τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα λαμβάνει αμοιβές και δικαιώματα χρήσης. Σε ό,τι αφορά στα παιγνιομηχανήματα που θα λειτουργούν υπό το δίκτυο του ΟΠΑΠ, εξετάζονται όλες οι επιλογές (αγορά, μίσθωση ή κοινή διαχείριση των μηχανημάτων), ενώ η διοίκηση έχει προαναγγείλει αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης των gaming halls, τους αποκλειστικούς χώρους λειτουργίας VLTs που θα δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ.

Σε ό,τι αφορά στα Λαχεία, στόχος παραμένει η επανακυκλοφορία τους στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Η διοίκηση του Οργανισμού ήδη εργάζεται πάνω σε ένα πλάνο δημιουργίας νέων προϊόντων, που θα διατίθενται μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου τουλάχιστον 10 χιλιάδων σημείων πώλησης. Υπενθυμίζεται πως η «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», η σύμπραξη των ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games απέκτησε, έναντι 190 εκατ. ευρώ, το δικαίωμα της 12ετούς διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου