Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 5/12/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012
Την 3η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. κατά την διάρκεια του οποίου τέθηκαν προς συζήτηση ακανθώδη και ιδιαιτέρως σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ελήφθησαν συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις επ’ αυτών. Ειδικότερα:

-ΦOPOΛOΓIKO: Παρουσία του Φοροτεχνικού της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. κ. Γκούμα, έλαβε χώρα από την πλευρά του σχετική ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων και μεταβολών που θα επέλθουν στην φορολογική νομοθεσία. Μετά την γνωστοποίηση των σχετικών εγκυκλίων που αφορούν το νέο φορολογικό καθεστώς θα ενημερωθούν τα κατά τόπους Σωματεία, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα περί των νέων ισχυουσών διατάξεων του φορολογικού νόμου. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι προσπάθειες και οι συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και δη τους υπευθύνους του Υπουργείου Οικονομικών θα εξακολουθήσουν με σκοπό την απεμπλοκή του κλάδου από την άδικη εις βάρος μας φοροκαταιγίδα. Στα πλαίσια αυτά έχει ορισθεί συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ. Οικονομικών προς το τέλος της εβδομάδας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε το συντομότερο.
-ΦOPOΛOΓΙΑ 10 % ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ: Είναι προφανής η πρόθεση του Δ.Σ. να συνεχιστούν αμείωτες οι προσπάθειες και οι πιέσεις για την τροποποίηση του ψηφισθέντος νόμου, δια του οποίου πλήττεται ανεπανόρθωτα ο κλάδος. Επιπροσθέτως εξακολουθούν οι συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. για συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επιτευχθεί η κατάδειξη των θέσεών μας αλλά και οι καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση εφαρμογής της άνω νομοθετικής διάταξης.
-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ: Ενώ βρίσκεται εν εξελίξει η δημόσια διαβούλευση για τα τυχερά παίγνια εκ της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων περί της εφαρμογής του νομοσχεδίου περί τυχερών παιγνίων η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. είναι έτοιμη να καταθέσει τις σχετικές προτάσεις της με πληρότητα και σαφείς θέσεις. Θεωρούμε ότι αρκετά άρθρα χρειάζονται βελτίωση, σε άλλα μέρη καλυπτόμεθα και σε άλλα θα επιμείνουμε να βελτιωθούν. Σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση της πρότασης της ΠΟΕΠΠΠ έπαιξαν οι παρατηρήσεις που πήραμε από αρκετούς συναδέλφους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας.
-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.
Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει το γεγονός ότι επιτέλους εισακούστηκαν οι εκατοντάδες παραινέσεις μας προς όλους τους υπεύθυνους στο Κοινοβούλιο, στα Υπουργεία, στο ΤΑΙΠΕΔ, στην ΕΕΕΠ και βέβαια στον ΟΠΑΠ, αναφορικά με τη διασφάλιση των μονοπωλιακών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ όπως αυτά απορρέουν από τις συμβάσεις της με το Ελληνικό Δημόσιο. Έχουμε, πλέον πεισθεί, ότι αυτή τη φορά πρόθεση των υπευθύνων είναι να τηρηθούν οι νόμοι. Περίτρανη απόδειξη των παραπάνω είναι ότι τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τη σημερινή η πλειοψηφία των εταιρειών που παρανόμως δραστηριοποιούντο στην Ελλάδα ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη διάθεση τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας.
Στο στοίχημα για την ΟΠΑΠ αλλά και για το σύνολο του δικτύου μας είναι να παρέχουμε στους παίκτες που θα επιστρέψουν στα πρακτορεία όσο το δυνατόν καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες επιλογές παιχνιδιών. Σε αυτό ακριβώς το κλίμα εκδόθηκε ανακοίνωση – παραίνεση προς την ΟΠΑΠ για άμεση βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερομένων παιχνιδιών.
ΣYNAΔEΛΦOI, TA METΩΠA EINAI ΠOΛΛA KAI AKOMA ANOIXTA. O ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠIEΣEIΣ AΠO ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΣYNEXIZONTAI ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου