Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κινδύνους για τον ΟΠΑΠ βλέπει η Alpha Finance


Σημαντικές εκκρεμότητες που μπορεί να κρύβουν και κινδύνους έχει το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει η ΟΠΑΠ, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Alpha Finance.
Η ανάλυση αναφέρεται στην ενιαία φορολογική βάση για τα παιχνίδια, που πρόκειται να εφαρμόσει η ελληνική Δημοκρατία όπως έχει ήδη δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που συνεπάγεται με αρνητική επίδραση 1,2 ευρώ ανά μετοχή στην τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ, την οποία τοποθετείται τώρα από την Alpha Finance στα 10,2 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση outperform.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές μετά την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χορήγησαν το δικαίωμα στις νεο-αδειοδοτούμενες διαδικτυακές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό, γεγονός το οποίο αυξάνει τις ανησυχίες αναφορικά με τη δημιουργία αιθουσών μίνι καζίνο, εξέλιξη άμεσα ανταγωνιστική για τον ΟΠΑΠ και η οποία μειώνει κατά 1,5 ευρώ ανά μετοχή την τιμή-στόχο.
Χρέος 
Ο ΟΠΑΠ έχει χρέος 290 εκατ. ευρώ από το 2011 για τα VLTs και τις μονοπωλιακές άδειες επέκτασης, για τα οποία αναμένει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αναμένεται δε ότι θα χρειαστεί άλλα 200 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει στον διαγωνισμό των Εθνικών Λαχείων.

Τέλος, σε έναν μήνα στις 20 Σεπτεμβρίου ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ε.Ε. θα δημοσιεύσει τη γνώμη του σχετικά με τις προσφυγές των Stanleybet, William Hill και Sportingbet κατά του ελληνικού δημοσίου. Η άποψη που θα εκφράσει ο εισαγγελέας θα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του μονοπωλίου των τυχερών παιχνιδιών στην εγχώρια αγορά και είναι πολύ πιθανό η απόφαση που θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην αποκλίνει από την πρόταση του εισαγγελέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου