Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ                                         ΠΡΟΣ:
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                     ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΟΖΑΝΗ 27-6-2017

ΘΕΜΑ : «Συμμόρφωση στους κανόνες που διέπουν τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων»

Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επισημάνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα συμμόρφωσής μας όσον αφορά τους όρους που πρέπει να πληρούνται για την ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα πρακτορεία μας.
Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τον κανονισμό που εξέδωσε η ΕΕΠΠΠ,         ο ΟΠΑΠ έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, που αφορά την προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων και των υπόλοιπων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Όπως σας έχει αναρτηθεί και στην πύλη, για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι και να διασφαλιστεί η συμμόρφωση του Δικτύου με το κανονιστικό, συμβατικό και νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας αλλά και τις αρχές του Υπεύθυνου παιχνιδιού, ο ΟΠΑΠ έχει αναπτύξει συγκεκριμένα κανάλια ελέγχου στα πρακτορεία. Ως εκ τούτου, σχετικές πληροφορίες συλλέγονται από την Ομάδα Πωλήσεων, τους Merchandisers, το Τηλεφωνικό Κέντρο αλλά και μέσω του προγράμματος Μυστικών Πελατών κατά το οποίο συγκεκριμένο πρόσωπο προσποιείται τον πελάτη του πρακτορείου.
 Οι αναφορές από τους ελέγχους στο πλαίσιο του προγράμματος Μυστικών Πελατών,  κατέδειξαν την ανάγκη επίσημου περαιτέρω ελέγχου από πλευράς της εταιρίας.
Η  Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. για την τήρηση της νομιμότητας ζήτησε από την ΟΠΑΠ Α.Ε. να επιβάλλεται απαραιτήτως η τήρηση  τυπικής και ορθής διαδικασίας των σχετικών ελέγχων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε πρακτορεία μέσω της τεχνικής του «μυστικού πελάτη» και ως εκ τούτου των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε πράκτορες.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό να σας επισημάνουμε ότι για το θέμα των ανηλίκων δεν απαγορεύεται απλά η παραμονή τους στα πρακτορεία, αλλά πολύ σημαντικό, ακόμη και η είσοδό τους έστω και αν συνοδεύονται από ενήλικα.
Ως σωματείο αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης, θεωρούμε όμως ότι σε βάθος χρόνου θα γίνει συνείδηση στους ενήλικες ότι δεν θα πρέπει να εισέρχονται στα πρακτορεία μας μαζί με τα παιδιά τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Ο Γ. Γραμματέας                       Ο Πρόεδρος

             ΜΗΤΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ      ΤΖΗΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου