Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Με περίπου 90 καταστήματα ξεκινά μέσα Ιουνίου το δίκτυο VLTs του ΟΠΑΠ


Μέσα Ιουνίου αναμένεται το ξεκίνημα της λειτουργίας των VLTs από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, η πρεμιέρα της αλυσίδας θα γίνει με την ταυτόχρονη λειτουργία 80 έως 90 καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ σημείωσε ότι, από τη στιγμή που θα τεθεί το πρώτο κατάστημα σε λειτουργία, ο Οργανισμός έχει περιθώριο 12 μηνών για να θέσει σε λειτουργία το σύνολο των 16.500 VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος.

Ο κ. Ζίγκλερ επιβεβαίωσε ακόμη ότι η εταιρεία του θα προσέλθει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της 20ετούς άδειας εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Στελέχη του Οργανισμού ανέφεραν ότι ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Οι προαναφερόμενες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της χθεσινής 15ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΠΑΠ. Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τη διανομή μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή. Η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος παραμένει η 22α Απριλίου, οι δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της 23ης Απριλίου και η έναρξης πληρωμής μερίσματος θα γίνει 29 Απριλίου 2015. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ ήδη έχει διανείμει προμέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης του Οργανισμού για επαναγορά μετοχών μέχρι του ποσοστού 5%. Οι αγορές ιδίων μετοχών θα γίνουν στα επόμενα δύο έτη και σε εύρος τιμών, από 0,3 ευρώ –όση δηλαδή είναι η ονομαστική τιμή της μετοχής– και κατ’ ανώτατο τα 13,0 ευρώ.

Η υψηλή μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ, είναι απόρροια της καλής πορείας του Οργανισμού μέσα στο 2014. Ο ίδιος ανέφερε ότι το διανεμόμενο μέρισμα φέτος είναι σχεδόν τριπλάσιο από το περυσινό και ότι είναι από τα υψηλότερα που δίδονται φέτος στο σύνολο των επιχειρήσεων Χρηματιστηρίου Αθηνών. Την καλή δε πορεία της εταιρείας μέσα στο 2014, ο κ. Ζίγκλερ απέδωσε στα στελέχη της εταιρείας, τους εργαζομένους της, αλλά και τους πράκτορές του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πράκτορές μας για τη συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια, όπως και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου τόσο για την προσπάθεια όσο και τη συνεισφορά των υπαλλήλων μας, μελών της ομάδας μας, γι’ αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα», είπε ο κ. Ζίγκλερ.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του μερίσματος με κεφάλαια που προήλθαν από την επιστροφή κεφαλαίου της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., ο κ. Ζίγκλερ πρόσθεσε ότι αυτό ήταν φυσιολογικό, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε υπερεπάρκεια κεφαλαίων. Για το 2015, ο επικεφαλής του οργανισμού τυχερών παιγνίων σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ θα έχει ένα ακόμη έτος ανάπτυξης, παρά τις αβεβαιότητες που υπάρχουν στο μακροοικονομικό περιβάλλον. Τέλος, ο κ. Ζίγκλερ υπογράμμισε ότι το ελληνικό κράτος είναι το πιο ωφελημένο από τη θετική πορεία του ΟΠΑΠ, αφού όπως είπε, «το μεγαλύτερο όφελος αυτής της πολύ επιτυχημένης χρονιάς καρπώθηκε το ελληνικό Δημόσιο με τον ΟΠΑΠ να αποτελεί την εταιρεία που πληρώνει τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα».Ο ΟΠΑΠ κατέβαλε πέρυσι 391 εκατ. ευρώ σε φορολογία παιγνίων (GGR Tax), ενώ συνυπολογιζομένων των φόρων των κερδών των παικτών και του εταιρικού φόρου, η δραστηριότητα του ΟΠΑΠ απέφερε πέρυσι περίπου 600 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου