Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο ΟΠΑΠ και το... «μνημόνιο» με τους πράκτορες

Ένα νέο μνημόνιο υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα, αυτήν τη φορά μεταξύ της ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ και της Ελληνικά Λαχεία, έπειτα από αρκετές ημέρες τεταμένων σχέσεων με αφορμή τις προμήθειες για το Σκρατς, το νέο στιγμιαίο λαχείο.
Η ομοσπονδία των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) αναγκάστηκε να βάλει νερό στο κρασί της καθώς έβλεπε χιλιάδες μέλη της (περισσότερα από 1.500 μέχρι τα μέσα της εβδομάδας) να διαθέτουν το Σκρατς, παρά τις προτροπές για αποχή από το νέο παιχνίδι.

Το μνημόνιο, που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της ΠΟΕΠΠΠΚ. Τοπτσίδη και του επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κ. Ζίγκλερ, προβλέπει πως οι προμήθειες θα παραμείνουν στο 8% για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου λαχείου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση με βάση το εμπορικό αποτέλεσμα του Σκρατς. Έτσι και η ομοσπονδία εμφανίζεται να «κερδίζει κάτι», αλλά και η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα, όπως είχε επιδιώξει από την αρχή, να καθορίζει η ίδια την εμπορική πολιτική των νέων παιχνιδιών.
Στην ΠΟΕΠΠΠ υποστηρίζουν πως με το μνημόνιο διασφαλίζεται η «καλόπιστη και ουσιαστική διαβούλευση εφόσον τεθεί θέμα αλλαγής προμήθειας» από την Ελληνικά Λαχεία.
Σύμφωνα με παράγοντα της ομοσπονδίας, η διοίκηση του ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να συζητά την πολιτική προμηθειών για τα νέα παιχνίδια, αφού παρουσιάσει στους πράκτορες στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάγκη νέας σύμβασης με νέους όρους.
Η υπόθεση του Σκρατς δείχνει, πάντως, πως η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ πέρασε με επιτυχία την πρώτη δοκιμασία στις σχέσεις με το δίκτυο των πρακτόρων, εν όψει των σοβαρών αλλαγών που φέρνει η εισαγωγή νέων παιχνιδιών, με έμφαση στα VLTs.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου