Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 210 5245379 - FAX: 210 5229289


Αρ.πρωτ. Δ-1277
Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2010



Προς Υπουργείο Οικονομικών

κ .Γ. Παπακωνσταντίου

Κοιν. κ. Δ. Σταματόπουλο
κ. Χ. Χατζή



Κύριοι,

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι . Προσπαθείτε να καταστρέψετε ένα κλάδο που εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά στηρίγματα της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας. Με δηλωμένα το 100% των εσόδων του , με ίσως τον μεγαλύτερο συντελεστή φορολόγησης στην Ελλάδα και παρόλα αυτά τον κατατάσσετε στην κατηγορία των φορολογικά αφερέγγυων .

Με τον εξαναγκασμό σε τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων ωθείτε ένα ολόκληρο κλάδο στον αφανισμό . Τα έσοδα τα οποία το ίδιο το υπουργείο μας βεβαιώνει εμπεριέχουν ζημιές οι οποίες είναι αδύνατο να καταγραφούν . Τα απούλητα δελτία , τα ομαδικά , τα λάθη λόγω των εκατοντάδων και καθημερινών (ανά δίλεπτο τουλάχιστον) συναλλαγών ,αυτομάτως θεωρούνται έσοδα για τα οποία φορολογούμαστε . Φορολογούμαστε και μάλιστα υψηλά και παρ’ όλα αυτά θεωρείτε ότι σας «κλέβουμε». Η παράλογη αυτή λογική σας δεν έχει προηγούμενο . Γιατί δεν εντάσσετε και τους δημοσίους υπαλλήλους στην ίδια κατηγορία ; Δεν διαφέρουν από εμάς ! Εσείς τους βεβαιώνεται τα έσοδα τους! Όταν οι άλλοι φοροδιαφεύγουν εμείς καταθέτουμε 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους. Προς τι λοιπόν αυτή η ξαφνική επίθεση στα μαγαζιά μας ; Θέλετε να εισπράξετε αυτό που δεν υπάρχει ; 360 μέρες το χρόνο , 12 ώρες την μέρα πασχίζουμε για τις οικογένειες μας . Πόσο θεωρείτε ότι θα αντέξουμε ακόμα ; Εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο πίσω από τη «φορολογική δικαιοσύνη» που επικαλείστε και επιθυμείτε την διάλυση του κλάδου. «Φορολογική δικαιοσύνη» δεν είναι το «όσοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν ας φορολογηθούν περισσότερο». Το αίτημα μας είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο .

Όχι στα βιβλία εσόδων εξόδων. Η πρόταση μας για τον νόμο απλή και δίκαια. « Όλες οι επιχειρήσεις εντάσσονται στον λογιστικό προσδιορισμό εσόδων – εξόδων , εκτός από αυτές που έχουν βεβαιωμένα το 100% των εσόδων τους από το ίδιο το κράτος ή από εταιρία κρατικής διαχείρισης» .

Κύριοι δεν ζητιανεύουμε , παλεύουμε απλώς καθημερινά για την επιβίωση .

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ



Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΓΚΟΣ                                                  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου